Alternativa lån – Olika Lånetyper

Letar du efter alternativa lån?

Om du har ett behov av ett lån men om du tror att du inte kommer att få ett via banken finns det fortfarande andra långivare du kan vända dig till. Alternativa lån är olika former av lån som du har att välja mellan om du behöver ett lån akut. Läs mer i vår guide om vad för Alternativa lån det finns, och vilket som är det bästa för dig att söka.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat
alternativa lån

De bästa alternativa lånen inkluderar:

  • Ferratum – Bästa Alternativa lånet
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Olika former av Alternativa lån

Att låna pengar behöver inte vara en lång process med att gå till banken och fylla i olika dokument för att få ditt lån beviljat. Det finns idag många olika sätt du kan låna pengar på, men det gäller att alltid göra det på ett ansvarsfullt sätt så att du har råd att betala tillbaka lånet tillsammans med räntan. 

Att bli godkänd ett lån idag är heller inte alltid enkelt, utan det finns många krav som du måste nå upp till. Det finns olika sorters av Alternativa lån som du kan välja mellan om du har ett behov av ett lån. Ett vanligt lån är ett SMS-lån och detta är något som har blivit mer vanligt idag. Ett SMS-lån kan normalt vara från cirka 1000 kronor upp till 10 000 kronor, och det är vanligt att det blir utbetalt rätt snabbt till ditt konto. 

SMS lån

Ett SMS-lån är perfekt för dig där det har skett något oväntat och du inte har kapitalet själv att hantera det. Då kan ett SMS-lån vara räddaren och ge dig det kapital du är i behov av rätt snabbt. Kolla också på vad räntan är för lånet, och hur snabbt du behöver betala tillbaka lånet. Ibland finns det krav att du måste betala tillbaka inom 30 dagar. Ett SMS-lån (snabblån) kommer oftare med en dyrare ränta eftersom de inte har någon säkerhet på att du kommer att betala tillbaka pengarna. 

Medlemslån

Om du är medlem i ett fack finns det fackföreningar som lånar ut pengar till sina medlemmar, vilket kallas för ett medlemslån. Det är inte alla fack som erbjuder detta så kolla med ditt fack om det är något som du kan erbjudas. Ett medlemslån kommer ofta till en bättre ränta än andra former av lån och har bättre villkor. Det är enbart ett lån som kan ges ut till medlemmar i fackföreningen. 

Låna från socialkontoret

För dig som är i behov av pengar går det också att vända dig till socialkontoret för att låna pengar. För att kunna låna pengar krävs det att boka ett möte, och sedan förklara din situation och varför du är i behov av pengar. Om du blir beviljad kan du få ett lån från kommunen som kan hjälpa dig på fötterna, och de kommer sedan att diskutera en avbetalningsplan där du kan betala tillbaka lånet. 

Lån från pantbank med säkerhet 

Om du är i behov av pengar snabbt går det också att låna pengar från pantbanker med säkerhet. Då kommer du att lämna något som är värdefullt som en säkerhet, vilket kan vara ett värdefullt smycke. Då har pantbanken det som säkerhet att du kommer att betala tillbaka ditt liv, och betalar du inte tillbaka kommer pantbanken att sälja ditt smycke för att täcka kostnaden av lånet. Om pantbanken säljer ditt smycke och kostnaden är mer än vad lånet var på måste de betala tillbaka överskottet från dessa pengarna tillbaka till dig.

Direktlån

direktlån är precis vad det låter som, lån som du får snabbt och detta är lån som du kan ta via SMS. Du kan få ett lån godkänt på så lite som 5 minuter och sedan kommer lånet att nå ditt konto väldigt snabbt att du har fått lånet godkänt. 

Hitta ett lån med en bra ränta

Innan du accepterar ett Alternativt lån är det viktigt att du kontrollerar vad det är för ränta som lånet har. Om du har sökt ett SMS-lån har dessa ofta en högre ränta än andra former av lån, och det är viktigt att du har råd med återbetalningen av lånet. Jämför gärna mellan olika Alternativa lån för att hitta det lån som är det mest passande för dig. Räntan reflekterar alltid dina personliga omständigheter, så om du har en dålig kreditvärdighet kommer räntan att vara högre. 

Alternativa lån trots betalningsanmärkningar

Många alternativa lån gäller även för den som har betalningsanmärkningar sedan innan, speciellt SMS-lån brukar gå att få godkända. Tänk dock på att det finns en chans att räntan blir rätt hög om du har betalningsanmärkningar. 

Alternativa lån utan UC

De flesta Alternativa lån använder sig inte av BC när du gör din ansökan vilket är till en stor fördel för dig. Om du ansöker om många lån från långivare som använder sig av BC kan detta påverka din kreditvärdighet rätt negativt, vilket påverkar dina chanser att få framtida lån från banker och andra långivare. 

Vanliga frågor om Alternativa Lån

Vilket lån är bäst?

Vilket lån som är bäst är svårt att säga eftersom det beror på dina personliga omständigheter och vad du kan bli erbjuden. Det bästa form av lån är det som kommer med en låg ränta, och som du har råd med återbetalningarna varje månad.

Hur hittar jag ett lån med den bästa räntan?

Det bästa sättet att hitta ett lån med en låg ränta är att du jämför mellan olika lån som finns tillgängliga för dig. Ta inte bara det första bästa lånet, utan det är bäst att jämföra mellan olika lån och vad de kan erbjuda dig.

Hur lång tid är avbetalningen för Alternativa lån?

Många gånger kan du själv välja hur lång tid du vill ha på dig att betala tillbaka lånet, men vissa lån kommer med en fast avbetalning. För sms lån kan detta ibland enbart vara på cirka 30 dagar så det är viktigt att du vet att du har råd med återbetalningen av lånet.

Vad är åldersgränsen för att ansöka om ett lån?

För de flesta lån är åldersgränsen 18 år, men det finns vissa alternativa lån som kräver att du är minst 20 år gammal.

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: