Direktlån – Sveriges Bästa Direktlån

Letar du efter ett direktlån?

Under många år var det väldigt svårt att lyckas att få ett lån godkänt, då man var tvungen att ansöka om lånet hos banken och vänta på att det blir beviljat eller avslaget. Idag är det enklare att få ett lån, och en form av lån är ett direktlån. Ett direktlån är ett lån som det går snabbare att bli accepterad för än andra form av lån som idag finns. Fortsätt gärna att läsa vår guide om du vill veta mer om direktlån och hur du hittar det bästa direktlånet.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
 • Filtrera:
 • Inga avgifter
 • Direktbetalning
 • Under 20
 • Betalningsanmärkning OK
 • Nytt
 • Utan UC
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några populära direktlån inkluderar:

 • Ferratum – Bästa direktlån
 • SMSPengar – Hög beviljandegrad
 • Flexlimit – Direkt utbetalning
 • Mobillån
 • Monetti
 • Slantar
 • Klicklån

Vad innebär ett direktlån?

Ett direktlån är ett lån som du får direkt till ditt konto. Det är ett lån för dig som är i ett behov av ett lån snabbt, och helt enkelt inte kan vänta på att ansökan ska bli godkänd. Ett direktlån är en form av SMS-lån som du får svar på snabbt om du har blivit godkänd för eller inte. Ett direktlån fungerar på liknande sätt som ett privatlån gör, då det båda är lån som du får utan någon sorts av säkerhet. Det betyder att du kan använda ditt lån precis som du vill. En skillnad mellan ett direktlån och ett privatlån är att du inte behöver vänta på att lånet ska betalas ut. 

Krav för att bli beviljad ett direktlån 

Alla lån kommer med olika krav för att du ska bli beviljad lånet. Ett direktlån har generellt mindre krav än till exempel ett privatlån eller ett lån med säkerhet. För att bli accepterad ett direktlån krävs det inte att du har en fast anställning, och det finns direktlån som du kan ta trots betalningsanmärkningar. Något som är viktigt att komma ihåg är att direktlån ofta kommer med en högre ränta än andra former av lån, och dessutom en mindre avbetalningstid. 

Bli accepterad ett lån utan anställning 

Om du är i behov av ett lån, men inte har en fast anställning innebär detta inte att du kan få ett direktlån. Om du är en student, pensionär, precis har startat en anställning eller om du är en egenföretagare finns det fortfarande möjlighet att få ett lån accepterat om du har möjligheter att betala tillbaka lånet enligt långivaren. Du kan då skicka in extra papper till exempel med bevis på att du får pengar av CSN eller att du är en egenföretagare. 

Bästa räntan för ett direktlån

Det bästa sättet du kan se till att du får ett direktlån till en bra ränta är att jämföra mellan olika lån. Räntan beror för det mesta på dig och dina omständigheter så har du en god ekonomi finns det en större chans att du blir erbjuden en mindre ränta för ditt direktlån. När du tar ut ett lån är det viktigt att du vet att du kan hantera återbetalningen. Det är trots allt inte enbart lånet som du måste betala tillbaka, utan det är också räntan för lånet. 

Snabb utbetalning för direktlån

För direktlån är det en snabb ansökan som gäller och du får snabbt dina pengar till ditt konto om du blir godkänd. Denna form av lån är perfekt för dig som inte kan vänta på att pengarna ska komma ut. Du kan antingen ansöka om direktlånet direkt via hemsidan eller med hjälp av en kreditförmedlare. Pengarna för ett direktlån kommer nästan direkt, du behöver ofta inte vänta mer än några timmar på att pengarna når ditt konto efter att du har haft ditt direktlån beviljat. 

Sök ett lån med ditt Bank ID

Om du vill ansöka om ett direktlån måste du ha tillgången till ett Bank ID för att verifiera dina detaljer. Om du ansöker direkt via långivaren måste du bara fylla i dina personliga detaljer sen använda ditt Bank ID, du kommer då att få svaret om du har blivit godkänt lånet inom några sekunder. Blir du godkänd lånet får du ofta utbetalningen för lånet inom bara några timmar, så samma dag som du ansökte om lånet. 

Jämför direktlån online

När du ska jämföra mellan olika direktlån finns det olika sätt du kan göra detta på. Du kan antingen jämföra själv mellan långivare, kolla på vad för krav det finns för att bli godkänd och vad för ränta som erbjuds. Tänk dock på att inte ansöka om allt för många lån, speciellt inte om långivaren använder sig av UC. Det kan påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt och leda till att du inte kan bli godkänd för andra lån i framtiden. 

Ett annat alternativ som du kan använda dig av är en kreditförmedlare. En kreditförmedlare gör det enkelt för dig att jämföra mellan olika lån, och det är dessutom bättre för din kreditvärdighet att du använder dig av en kreditförmedlare. 

Vanliga frågor om direktlån

Vad finns det för krav att bli accepterad ett direktlån?

Det finns många krav för att du ska bli accepterad ett direktlån, det krävs ofta att du har en god ekonomi och inga aktiva betalningsanmärkningar hos arbetsförmedlingen. Alla långivare har dock olika krav så det är viktigt att du läser igenom villkoren först.

Hur mycket kan du låna med ett direktlån?

Ett direktlån kan vara en mindre summa som 500 kronor, men det kan även handla om större summor av pengar. Alla långivare har olika erbjudanden på hur mycket som du kan söka. Hur mycket pengar du kan få beviljat är också knutet till dig och dina personliga omständigheter. Vill du låna en större summa pengar måste du ofta ha ett bra kreditvärde och en god ekonomi för att betala det tillbaka.

Hur lång tid är avbetalningen för ett direktlån?

Ett direktlån har ofta en bestämd period som du måste betala det tillbaka på, däremot beror det från långivare till långivare. Många SMS-lån kommer med en kortare avbetalningsperiod så innan du accepterar ett lån är det viktigt att du har råd att betala av lånet.

Kan jag bli beviljad ett direktlån med aktiva skulder hos Kronofogden?

Många accepterar inte personer som har aktiva skulder hos kronofogden. Det finns självklart undantag, men kravet är ofta att du har en återbetalningsplan med kronofogden och att du nu har en bättre ekonomi.

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: