Swishlån – Låna pengar med swish

Letar du efter ett bra swishlån?

Ett Swishlån är för dig som vill att det ska gå snabbt när du betalar av ditt lån. Swish är en populär betalningstjänst i Sverige, som nu används aktivt i hela landet. Det används både av företag och privatpersoner. Swish gör det möjligt att föra över pengar via mobilen, vilket har lett till att du snabbt och utan problem kan göra en avbetalning. I vår guide kommer vi att berätta mer om vad ett Swishlån är, och vad fördelarna och även nackdelarna är.

Sidan kan innehålla annonser
Ferratum lån

Vilket är det bästa swishlånet?

Du hittar det bästa swishlånet hos Ferratum. Ferratum har väldigt snabba utbetalningar direkt och väldigt hög beviljandegrad. Du får flexibel kredit och allt sker digitalt på skärmen för att så enkelt som möjligt hitta det bästa swishlånet.

Ansök nu!
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Översikt av de bästa swishlånet

Några populära swishlån inkluderar:

  • Ferratum – Bästa swishlån
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Vad är ett Swishlån?

Swish är en tjänst som fortfarande är relativt ny på marknaden, men det är en tjänst som har blivit en väldigt populär betalningstjänst. Ett Swishlån innebär egentligen bara att du kan använda Swish som betalningsmetod, vilket gör det enklare för dig att betala tillbaka lånet. Idag kan företag också få utbetalningar från Swish för deras lån, detta är dock inte möjligt än för privatpersoner. 

Däremot kan privatpersoner betala av sitt lån tillsammans med Swish, vilket gör det enklare att betala tillbaka pengarna på ditt lån. Att låna pengar via Swish är inte möjligt än, men det är något vi tror kommer att vara fullt möjligt i framtiden. Swish gör det enklare att göra betalningar och att låna pengar. 

Fördelar och nackdelar med Swish

Swish är en kostnadsfri tjänst som är enkel att göra betalningar med. Det är dessutom en säker tjänst och du behöver inte oroa dig för att dina personliga detaljer ska hamna fel. Den stora nackdelen med Swish är att du just nu inte kan få utbetalningar för ditt lån via Swish. Istället kan du enbart betala av ditt lån med Swish. 

Direkt utbetalning med ett Swishlån

För dig som har ett akut behov av en snabb utbetalning finns det många val av långivare att välja mellan. Ett sms lån är det som är vanligast att lånet kan betalas ut samma dag eftersom det ofta bara tar några minuter för att veta om du har blivit beviljad för lånet eller inte. Blir du beviljad lånet måste du bara acceptera din offert, och sedan kan pengarna nå ditt konto efter bara någon timme. 

Swishlån trots betalningsanmärkningar

För dig som är i behov av ett lån finns det fortfarande chansen att få det beviljat trots att du tidigare har haft betalningsanmärkningar. Men ofta handlar detta om SMS-lån, vilket är lån där återbetalningen för det mesta ska ske snabbt. Det betyder att ett Swishlån är något som är en stor fördel här, då din återbetalning för det mesta går in direkt så att du slipper att vänta. Om du betalar tillbaka ditt lån i tid är detta även något som kommer att öka din kreditvärdighet på ditt lån. 

Jämför mellan olika lån

Idag finns det många långivare och många olika sorters av lån som du kan välja mellan. Marknaden är stor och det kan ibland kännas som en djungel att hitta det rätta lånet. Många tror att det enbart är räntan som spelar en roll när de ansöker om ett lån, men räntan är bara en liten del av lånet. Villkoren som lånet kommer med måste vara rätt för dig och dina personliga omständigheter. Du måste ha råd att varje månad betala av lånet så att du inte hamnar efter, och därmed får avgifter på grund av detta. 

Det bästa sättet at hitta det bästa lånet på marknaden för dig är att jämföra mellan olika lån med en kreditförmedlare. Du behöver då enbart göra en ansökan för ett lån och sedan kommer du att få ett flertal olika lån presenterade för dig. Du kan då läsa vidare om dessa lån och villkoren de kommer med. Är du ute efter ett Swishlån är det också viktigt att du kontrollerar att de erbjuder Swish som en betalningsmetod. 

Krav för att bli accepterad ett Swishlån

Att använda sig av Swish kommer inte med några krav, utan du bara laddar ner tjänsten. Det finns däremot krav för dig som vill ansöka om ett lån. Det finns olika krav från olika långivare beroende på vad för lån du är ute efter. Läs alltid igenom de krav som lånet har för att du ska bli accepterad, men även villkoren som lånet kommer med.

Att du kan betala tillbaka ditt lån med Swish är viktigt så att du inte hamnar i ekonomiska svårigheter för att du inte har råd med återbetalningarna av ditt lån. Att du kan hantera månadskostnaden är viktigt, så välj därför ett lån som är mer flexibelt i deras återbetalningar.

Vanliga frågor om Swish lån

Vill du veta mer om Swishlån? Läs då igenom våra vanliga frågor.

Kostar det att använda sig av Swish?

Nej, det kostar inget att använda sig av tjänsten Swish för privatpersoner utan det är en kostnadsfri tjänst som du enkelt kan börja att använda. Du bara laddar ner en app. för att använda dig av Swish och du är redo för ett Swishlån.

Vem kan använda sig av Swish?

Alla kan använda sig av Swish och det finns ingen åldersgräns. Däremot för ett Swishlån är det alltid en åldersgräns på 18 år, minst. För vissa långivare finns det krav att du är över 20 år för att ansöka om ett lån.

Hur snabbt kan man få pengarna?

Pengarna för ett Swishlån kan nå ditt konto samma dag som du ansökte om det, däremot kan detta beror från långivare till långivare. Många så kallade snabblån kan du få ett svar snabbt på om du är godkänd eller inte för lånet och därmed en snabb utbetalning. Medan andra långivare kan det ta några dagar att få pengarna på ditt konto.

När kommer det bli utbetalningar via Swish?

Just nu går det inte att du får pengarna från ditt lån via Swish, utan istället är ett Swishlån där du kan betala av lånet med Swish. Vi tror att utbetalningar av lån tillsammans med Swish kommer att vara något som sker snart. Swish är trots allt fortfarande en relativt ny tjänst i Sverige och vi tror att den kommer att fortsätta att utvecklas vidare.

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: