Företagslån med betalningsanmärkning

Att hitta ett företagslån med betalningsanmärkning kan vara svårt.

Hur som helst, för dig med betalningsanmärkningar går det fortfarande att ansöka om ett företagslån om du har behovet av det. En betalningsanmärkning är inte slutet på din karriär, utan om du har en bra affärsplan går det fortfarande att bli accepterad ett företagslån.

Ett företagslån med betalningsanmärkning är ofta ett lån som antingen kommer med säkerhet, eller att du måste ansöka tillsammans med en personlig borgen. Det är heller inte ovanligt att räntan för lånet blir högre eftersom du har betalningsanmärkningar.

Om du är ute efter ett företagslån med betalningsanmärkning är det värt att läsa igenom vår guide för att lära dig mer och öka din chans att bli beviljad ett lån.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Företagslån
Belopp:
Villkor:
 • Filter för:
 • Med Anmärkning
 • Utan UC
 • Nystartat
 • Kredit
Sortera efter:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat ett matchande lån för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa mer resultat

Några populära ställen att söka företagslån med betalningsanmärkning är:

 • Fakturino – Bästa företagslån med betalningsanmärkning
 • Qred – Utan startavgift
 • Approva – Hög beviljandegrad
 • Lendo Företagslån
 • Creddo
 • Froda
 • Krea Företagslån
 • OPR Företagslån

Betalningsanmärkningar för ett företag

Det finns generellt två olika betalningsanmärkningar som ett företag kan ha: 

 1. Allmänna betalningsanmärkningar vilket är skulder som kommer från den offentliga sektorn som skatter. 
 2. Enskilda betalningsanmärkningar vilket är från skulder från privata företag vilket kan vara att ditt företag inte betalde sin hyra i tid. 

Om du blir accepterad ett företagslån med betalningsanmärkningar eller inte beror också helt på din unika situation. Om det är företaget som har flera betalningsanmärkningar är det viktigt att du under ansökan visar en god ekonomi och att företaget har råd att betala tillbaka lånet. 

Företagslån med säkerhet 

Om du söker ett företagslån med betalningsanmärkning är det inte ovanligt att långivaren måste ha någon form av säkerhet. Det betyder att företagets tillgångar som till exempel, datorer, fast inredning, utrustning eller egendom används som säkerheten om lånet inte kan betalas tillbaka. 

Om det är ett nytt företag som saknar tillgångar går det även bra med personliga tillgångar som husbil eller fritidshus. Det betyder att dessa tillgångar kan gå förlorade om lånet inte blir återbetalt i tid. 

När du tar ut ett företagslån med säkerhet är det därför viktigt att kontrollera vad för regler som gäller för sena betalningar, och under vilka omständigheter som egendomen kan komma att lösas in. 

Personliga borgen för företagslån med betalningsanmärkningar

Ett vanligt krav för den som vill ansöka om ett företagslån med betalningsanmärkning är en personlig borgen. Det betyder att en person kommer att skriva under en borgen för dig och ditt lån och kommer då att ha samma återbetalningsansvar som låntagaren själv. Har låntagaren inte längre möjlighet att betala av lånet så går det istället till personen som har stått som borgen och begär en amortering av denna personen. Det går att ägaren för företaget är en personlig borgen för ett företagslån. 

Företagslån utan säkerhet med betalningsanmärkningar

För dig som tidigare har betalningsanmärkningar är chansen större att du blir beviljad ett lån med säkerhet tack vare din finansiella bakgrund. Däremot finns det lån som du kan ta utan säkerhet hos vissa långivare och banker. Det beror också på vilken bolagsform du har, och om betalningsanmärkningen ligger på företaget eller dig som person. En sak som är viktigt är att vi visar att du har en god återbetalningsförmåga när du ansöker om ett företagslån med betalningsanmärkning. 

Ränta på företagslån om du har betalningsanmärkning

Om du ansöker om ett företagslån och du har betalningsanmärkningar är chansen stor att du måste betala en högre ränta. Detta fungerar som en säkerhet för långivaren eller banken som har accepterat ditt företagslån. Att jämföra olika lån och dess ränta är alltid rekommenderat, då det lån som har den minsta räntan kommer att erbjuda dig. En hög ränta betyder att lånet genom åren kommer att bli dyrare. 

Vad krävs för att bli accepterat ett lån?

För att du ska bli accepterad ett företagslån om du har betalningsanmärkningar finns det vissa krav som långivaren eller banken kommer att ha:

 • Affärsplan 
 • Budget 
 • Prognos

För att du ska bli accepterad ett företagslån är det viktigt att du har en färdig budget och prognoser för framtiden för ditt företag. Det är något som bankerna tittar på när de bestämmer om du kan få ett företagslån. Har du sedan tidigare betalningsanmärkningar är detta ännu bättre, samtidigt som du presenterar finansiella resultat. 

Det ska handla om en realistisk budget där du visar hur pengarna du lånar ska användas på ett sätt som gör att ditt företag går framåt. Det kan handla om att använda det för personal, marknadsföring eller kanske en ny produkt som kommer att hjälpa ditt företag framåt. Anledningen till att banken och många långivare ber om detta är för att de vill samla så mycket information som möjligt för att förstå vad för risknivå det finns att låna ut pengar till ditt företag. 

Jämför mellan olika företagslån 

Att jämföra mellan olika företagslån är alltid din bästa chans för att få det bästa som passar dig. Det går även att söka efter företagslån med betalningsanmärkning utan UC om det passar dig bäst. Räntan är viktigt när det kommer till om du ska acceptera ett lån eller inte, då en hög ränta innebär att ditt lån kan bli väldigt dyrt i längden. Ett tips är även att kontakta den valda långivaren och förklara din situation, varför du ansöker om ett lån, anledningen bakom dina betalningsanmärkningar och varför ett lån kommer att vara ett bra val. 

Vanliga Frågor om Företagslån utan anmärkning

Kan jag betala av lånet tidigare?

För det mesta är det möjligt att betala av ditt lån tidigare, men kontrollera alltid detta innan du accepterar ett lån. Det är viktigt att vara medveten om vad det är som gäller och vad ditt företagslån har för villkor. 

Går det att få ett företagslån även om jag har aktiva skulder hos kronofogden?

Det beror på vad för långivare du använder dig av, då vissa kan godkänna detta om du tar ett lån med säkerhet, eller ett lån där du har en personlig borgen. Om du har en aktiv skuld hos kronofogden är chansen att du får betala en högre ränta större. 

Vad för lån kan jag bli godkänd med betalningsanmärkningar?

De flesta långivare och banker erbjuder ett mindre lån till den som tidigare har betalningsanmärkningar, och ofta är det lån med säkerhet som du blir accepterad. Räntan är också generellt högre på lånet om du sedan tidigare har haft eller har betalningsanmärkningar.

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: