Bästa SMS Lånet 2023

Letar du efter det bästa SMS lånet?

Ett SMS lån är ett snabblån där du ofta får svar på din ansökan inom några minuter. Ett SMS lån är utan tvekan det lån som är enklast att ansöka om, och där pengarna kan nå ditt konto inom bara några minuter. Det finns allt mer långivare i Sverige idag som erbjuder SMS lån, och det har blivit en allt mer populär form av lån att ansöka om. I vår guide kommer vi att förklara mer kring vad ett SMS lån är.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Översikt av de bästa SMS lånen

Några av de bästa SMS lånen inkluderar:

  • Ferratum – Bästa SMS lånet
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Vad är ett SMS lån?

Kärt barn har många namn sägs det, och detta är något som stämmer med SMS-lån – snabblån, mikrolån, telefonlån, onlinelån – ja, det finns många olika namn för ett SMS lån. Ett SMS lån är ett lån som för det mesta blir beviljad snabbt, är på ett mindre belopp och har en rätt kort betalningsperiod. Det är vanligt att du enbart har 30 dagar på dig att betala tillbaka lånet, men detta kan variera från olika långivare. 

När SMS lån precis kom till Sverige ansökte man i börja med ett SMS, idag går det även att ansöka en dator eller din mobil för att söka lånet tillsammans med ditt Bank ID. Ett SMS lån är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att långivaren inte har något krav på hur du använder pengarna. Istället har du friheten att använda pengarna som du önskar. 

Du har alltid 14 dagar på dig att ångra ditt lån, och om du gör detta behöver du inte betala någon ränta på ditt lån. 

SMS lån utan UC

En stor fördel är att SMS lån för det mesta inte använder sig av UC när de gör en kreditkontroll. Alla långivare måste enligt svensk lag göra en kreditkontroll, men de måste inte använda sig av UC. Om du har ansökt om ett flertal lån under en kort tid kommer detta att ha en negativ påverkan på ditt kreditvärde hos UC. Ett negativt kreditvärde kommer göra det svårare för dig att bli accepterad lån, och även att bli accepterad för lån med en bra ränta. 

UC sparar alla sökningar vilket betyder att långivare kan se vad för lån du har ansökt om. När du ansöker om ett SMS lån använder de för det mesta sig inte av UC, vilket betyder att detta inte kommer att påverka ditt kreditvärde. 

Krav för att bli beviljad ett SMS lån

Kravet för att bli beviljad ett SMS lån är för det mesta lägre än andra former av lån, vilket gör att det är ett perfekt lån för den som är pensionär, inte har en fast anställning eller om du tidigare har haft betalningsanmärkningar. 

För att bli accepterad för ett SMS lån kollar långivaren på om du har en god återbetalningsförmåga. Det betyder att du måste ha någon form av inkomst, och att du har ett gott kreditvärde. 

SMS lån trots betalningsanmärkningar

Att ha betalningsanmärkningar är något som kan göra det svårare att få ett klassiskt banklån, däremot finns det många SMS lån som du fortfarande kan bli accepterad för. Kraven för att bli godkänd för ett SMS lån är mindre än för klassiska privatlån och banklån. Anledningen till detta är att ett SMS lån ofta handlar om en mindre summa pengar, och att räntan är högre som ett skydd för långivaren. 

Kravet brukar vara att du nu har en ordnad ekonomi och någon form av inkomst för att bli beviljad trots tidigare betalningsanmärkningar. Om du har aktiva skulder hos Kronofogden kan det vara svårare att få ett SMS lån godkänt. Det finns långivare som erbjuder SMS lån trots detta, om det finns en avbetalningsplan.

SMS lån med utbetalning samma dag 

Nästan alla SMS lån betalas ut samma dag, och du kan ansöka om lånet dygnet runt sju dagar i veckan. Efter att du har gjort din ansökan kommer du att få ett beslut nästan direkt. Om du blir godkänd för lånet måste du bara acceptera villkoren som lånet kommer med och sedan kommer utbetalningen att ske. Utbetalningen sker tillsammans med tjänsten Trustly som är sammankopplad med din bank. 

Räntan för ett SMS lån 

Räntan för ett SMS lån ligger för det mesta högre än klassiska banklån, eftersom långivaren ställer mindre kvar och har en mindre säkerhet på lånet. Räntan är baserad på dina personliga omständigheter 

Vanliga frågor om SMS lån

Går det att ansöka om SMS lån utan UC?

Ja, många gånger görs det inte en kreditkoll hos UC när du ansöker om ett SMS lån, utan istället en kreditupplysning utan UC.

Kan man själv välja återbetalningsperioden?

Ja, det finns SMS lån där du själv kan sätta vilken återbetalningsperiod du vill ha, men ofta kommer SMS lån med en rätt kort återbetalningsperiod. Det är normalt att du har runt 30 dagar på dig att betala tillbaka ditt lån.

Hur mycket kan man låna på ett SMS lån?

Ett SMS lån är för det mesta ett mindre lån, men det finns långivare som erbjuder upp till runt 50 000 kronor. Det är däremot viktigt att du har ekonomin så du har råd med återbetalningarna för lånet varje månad.

Kan man få en utbetalning samma dag på ett SMS lån?

Många SMS lån erbjuder dig en snabb utbetalning och för det mesta kan du få pengarna på ditt konto samma dag som du ansökte om lånet. 

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: