Onlinelån – Låna Pengar Online

Letar du efter ett Onlinelån?

Om du är ute efter ett onlinelån finns det många lån som du kan välja mellan. Ett onlinelån är ett lån som du tar online. Idag är de flesta lån helt online, vilket betyder att du inte behöver skicka in fysiska papper eller gå till en bank för att ansöka om lånet. Att det sker online kommer med många fördelar då du slipper att vänta på svar. Ofta med ett onlinelån får du svar inom 24 timmar om du har blivit godkänd eller inte. I vår guide kommer vi att förklara onlinelån närmare.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några populära onlinelån inkluderar:

  • Ferratum – Bästa onlinelån
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Vad är ett onlinelån?

Ett onlinelån är ett lån som du tar online där du slipper att gå in i en fysisk bank för att diskutera lånet. Nästan alla långivare erbjuder dig idag chansen att ansöka om lånet online, istället för att göra det fysiskt eller via att skicka in pappersansökningar. 

Att ansöka om ett onlinelån är mycket smidigare och du slipper att vänta i flera dagar på att få ett svar på om du har fått ett lån godkänt eller inte. I många fall kan du få svar inom 24 timmar om du har blivit godkänd för lånet eller inte. 

Olika onlinelån 

Det finns många olika sorter av lån som du kan söka online. Ett onlinelån gör det enkelt för dig att ansöka om det online i din egna tid och utan någon stress. 

1. Bolån

Ett bolån är ett lån som du tar för att köpa ett hus, och då är huset säkerheten för lånet. Det går självklart att ansöka om ett bolån online, speciellt om du vill jämföra mellan olika långivare och vad de kan erbjuda dig för ditt bolån. 

2. Lån med säkerhet

Ett lån med säkerhet kan vara ett billån, ett skoterlån eller ett traktorlån, det är helt enkelt ett lån som kommer med det du köper som säkerhet. Det betyder att om du inte längre har råd med att betala för ditt lån kommer bilen eller traktorn kommer att pantsättas och användas för att betala av lånet. 

3. Privatlån utan säkerhet

Ett privatlån är alltid ett lån utan säkerhet, vilket betyder att långivaren inte har ett krav på hur du ska använda lånet. Du kan självklart ansöka om ett privatlån online och jämföra vad för lån du kan få av olika banker och långivare. 

4. Minilån

Ett minilån är ett mindre lån som du kan låna med ett onlinelån. Det finns olika långivare som erbjuder minilån och du kan enkelt jämföra mellan dessa online. 

5. SMS lån

Ett sms lån är ett lån som är utan säkerhet, och ofta finns det mindre krav för att bli accepterat det än privatlån och lån med säkerhet. Ett SMS lån söker du via din mobil du får ofta svar snabbt om du har blivit godkänd eller inte. Det är dessutom ett lån som blir utbetalt rätt snabbt, ibland samma dag som du gjorde låneansökan på. 

6. Direktlån

Som namnet föreslår är ett direktlån ett lån som du får direkt om du blir accepterad. Det är ett lån där du får svar inom några minuter om du har blivit godkänd eller inte och blir du godkänd får du ofta betalningen samma dag. 

Räntan för ett onlinelån

Att ha koll på vad räntan är för lånet är väldigt viktigt, då det är räntan som bestämmer hur mycket du kommer att betala tillbaka på lånet. Alla långivare och banker erbjuder olika räntor för deras kunder, och räntan är nästan alltid baserad på dig personligen. Ju bättre ekonomi du har desto bättre ränta kommer långivaren att erbjuda dig, eftersom det finns en mindre risk att låna ut pengarna till dig. 

Det finns även onlinelån som inte enbart kommer med ränta men även andra avgifter. Innan du accepterar en offert om ett lån är det viktigt att du kontrollerar vad dessa krav är noga. 

Jämför mellan olika online lån

Det finns olika sätt du kan jämföra mellan olika lån online, antingen kan du göra det själv genom att kolla vad olika långivare kan erbjuda dig. Men ett annat sätt är att använda dig av en kreditförmedlare som kan hjälpa dig att snabbt jämföra mellan olika lån. Du slipper med en kreditförmedlare att göra jobbet själv, och du kan sedan i lugn och ro gå igenom de olika offerts som du har fått. 

Jämför inte enbart räntan för lånet, för det är mer än räntan som är viktigt att hålla koll på. Kolla hur lång tid du har på dig att betala tillbaka lånet, är det en månadskostnad du har råd med? Kan du betala av lånet tidigare och därmed spara ränta för dig? Är det en fast eller rörlig ränta. Att ha koll på alla villkor är viktigt så att du vet att det är ett passande lån och ett lån du har råd att betala tillbaka. 

Onlinelån trots betalningsanmärkningar 

Att tidigare ha haft betalningsanmärkningar eller att ha aktiva betalningsanmärkningar kan göra det svårt för dig att hitta ett onlinelån att bli godkänd för. Det finns däremot långivare som accepterar personer trots betalningsanmärkningar om personen nu har en god ekonomi och kan hantera återbetalningarna av lånen. 

Vanliga frågor om onlinelån

Hur hittar du ett lån med den bästa räntan?

För att hitta den bästa räntan borde du jämföra mellan olika onlinelån och sedan välja det onlinelån som har den bästa räntan. Använd en kreditförmedlare för att göra det enkelt för dig att hitta det bästa lånet. 

Vad finns det för krav att bli accepterad ett onlinelån?

Kravet för att bli beviljat ett onlinelån varierar från olika långivare, men generellt krävs det att du har en god återbetalningsförmåga, är myndig och att du inte har aktiva skulder hos Kronofogden. 

Vad är avbetalningstiden för ett onlinelån?

Vissa onlinelån har en fast avbetalningstid, medan det finns onlinelån där du kan välja återbetalningstiden själv. Innan du accepterar ett lån är det viktigt att du vet precis vad du måste betala tillbaka varje månad så du har råd med avbetalningarna. 

Kan man ansöka om ett onlinelån utan UC?

Ja, det finns långivare som inte använder sig av UC när de gör en kreditkoll, utan istället använder sig av en annan form av kreditkoll.

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: