Låna pengar utan ränta

Går det egentligen att låna pengar utan ränta?

Att låna pengar utan ränta kanske låter för bra för att vara sant, men det finns sätt du kan gå till väga så att du inte behöver betala någon ränta på ditt lån. Ett lån utan ränta är för det mesta ett erbjudande som ett snabblån har. Ofta gäller det att du måste betala tillbaka lånet inom 14 dagar för att inte betala någon ränta. Om du är intresserad av att låna pengar utan ränta kan du läsa mer här i vår guide.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några ställen att leta räntefritt lån snabbt från inkluderar:

  • Ferratum – Bästa långivare
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Ansök om att låna pengar utan ränta 

Att inte behöva betala någon ränta på pengar som du lånar är självklart något alla helst vill kunna göra. Räntan är trots allt en extra kostnad för dig, och kan du få ett lån utan ränta är detta självklart rekommenderat. 

Idag är det långt ifrån alla långivare som erbjuder dig chansen att låna utan ränta, eftersom räntan är hur långivaren tjänar pengar på att låna ut pengar till dig. Däremot finns det långivare som har erbjudanden där du inte behöver betala ränta, eller lån som helt kommer utan ränta. 

Ta hjälp av en låneförmedlare för att låna pengar utan ränta 

En låneförmedlare är ett företag som arbetar med att hjälpa låntagare att hitta det bästa lånet utifrån deras unika situation. En låneförmedlare kan även göra det enkelt att hitta ett lån som inte tar ut en ränta, och vad för villkor detta lån har. 

När du använder dig av en låneförmedlare gör du en ansökan där du fyller i personliga uppgifter, verifierar dig med ditt Bank ID och sedan kommer du att få upp de lån som du kan bli beviljad för. Lånen kommer att vara baserade på din kreditvärdighet, och även vad din personliga ekonomi just nu är. 

Får du här upp lån som kommer utan räntan kan du jämföra mellan dessa, och även läsa igenom villkoren noga. Du vill veta vad du måste betala i ränta om du inte skulle kunna betala av lånet i tid. En kreditförmedlare gör det mycket enklare för dig att låna pengar utan ränta. 

Kreditkort som kommer utan ränta 

En sak att tänka på är att det inte enbart är klassiska lån som kommer utan ränta, utan det kan även handla om ett du har ett kreditkort som inte har ränta under en viss period. Då kan du låna pengar genom att betala med ditt kreditkort och under en viss period behöver du inte betala en ränta på det som du lånar. 

Att du betalar tillbaka pengarna innan den räntefria perioden är slut är viktigt så att du inte behöver betala någon ränta. Många gånger måste du betala ränta inte enbart på det du lånar nu, men redan från början då du började att använda ditt kreditkort.  

Låna pengar snabbt utan ränta 

Att låna pengar snabbt utan ränta är möjligt med ett snabblån, och det finns två sätt du kan göra det på utan att du betalar någon avgift. Alla som tar ut ett lån har alltid 14 dagar på sig att ångra lånet, det betyder att om du betalar tillbaka lånet inom 14 dagar kommer du inte att betala någon ränta. Det kan däremot tillkomma avgifter på dessa formar av lån, vilket betyder att lånet inte är helt gratis för dig. 

Ett annat sätt att låna pengar utan ränta är att acceptera ett lån där du accepterar ett lån som inte har någon ränta under de första 14 dagarna. Ofta tillkommer det ingen form av avgifter heller när det är ett snabblån utan ränta, utan så länge du betalar tillbaka inom 14 dagar kommer du inte att behöva betala någon avgift alls för lånet. 

För ett snabblån sker också för det mesta utbetalningen nästan direkt, vilket betyder att du kan använda pengarna som du har lånat ofta samma dag som du ansökte om lånet. 

Privatlån utan ränta

Det är svårare att hitta ett privatlån som inte tar ut en ränta och inte heller några avgifter, vilket beror på att ett privatlån ofta är på en högre summa pengar. Ett privatlån har också högre krav, men erbjuder för det mesta en bättre ränta jämfört med snabblån som kommer med ränta. Det är alltid värt att kolla mellan olika privatlån och långivare för att se om det är någon som erbjuder en räntefri period på deras lån. 

Vanliga frågor om att låna pengar utan ränta

Kan man låna pengar utan ränta utan kreditkontroll från UC?

Ja, många snabblån använder inte UC för att göra kreditupplysningen på dig. Istället använder de sig av andra kreditföretag för att göra en kreditkontroll på dina uppgifter för att du ska kunna bli beviljad ett lån. Idag är det inte möjligt att bli erbjuden ett lån om det inte sker en kreditkontroll. Detta både för att skydda dig som lånar pengar, men även långivaren. 

Hur lånar jag räntefritt?

För att låna räntefritt måste du först hitta ett lån som inte har någon form av ränta, ansöka om det och få det beviljat. Kolla på kraven som lånet kommer med innan du accepterar det. Läs igenom hur snabbt du måste betala tillbaka lånet, och vad räntan kommer att vara om du inte betalar av lånet i tid. 

Varför går det att låna pengar utan ränta?

Långivare tjänar enbart pengar på deras ränta och avgifter och för mindre långivare kan det vara svårt att få låntagare. Därför erbjuder dessa långivare en räntefri period för att de ska få personer som ansöker om lånet, och därmed lockar in nya kunder som sedan kanske tar ut fler lån. Eller inte har chansen att betala av lånet i tid, vilket betyder att de trots allt kommer att behöva betala en ränta. 

Tillkommer det några avgifter för att låna pengar utan ränta?

Det beror på, vissa som erbjuder en räntefri period har fortfarande några avgifter för att du ska få lånet utbetalt till ditt konto, och det kan även finnas avgifter för att betala av lånet. Däremot finns det också långivare som helt lånar ut pengar utan ränta så att du faktiskt inte betala tillbaka något själv.  

Relaterade

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: