Bästa Privatlånet 2024

Letar du efter det bästa privatlånet?

När det kommer till att hitta ett privatlån är det viktigt att det blir rätt, att du ansöker om det bästa lånet för dig och att du kommer ha råd med återbetalningen. Ett privatlån är perfekt för dig som kanske behöver köpa en ny frys, eller att dina fönster behöver att bytas ut där hemma.

Det kan vara svårt att hitta ett privatlån själv, vilket är varför vi finns tillgängliga för dig för att hitta det bästa privatlånet, med den bästa räntan för dig.

Sidan kan innehålla annonser
Lendo Privatlån

Vilket är det bästa privatlånet?

Du hittar det bästa privatlånet genom Lendo. Lendo är en låneförmedlare som jämför över 40 olika lånegivare för att hitta det absolut bästa privatlånet för just dig och dina preferenser. Lendo har funnits på marknaden länge och har visat sig vara ett tryggt och säkert sätt att hitta ett lån.

Ansök nu!

Topplista: Bästa Privatlånen

1. Lendo

lendo

Lendo startades år 2007 och har sedan dess förmedlat billiga privatlån. Lendo har ett samarbete med 35 st olika långivare vilket gör att du kan få upp flera erbjudanden när du söker via deras webbsida. När du ansöker hos dom så hjälper dom dig söka hos flera banker samtidigt, men det blir bara en kreditupplysning som tas på dig.

 • Ränta: 2.95% – 39.5%
 • Min/Max Lån: 10.000 kr – 600.000 kr
 • Betalningsperiod: 1 – 15 År

2. Advisa

advisa

Advisa hjälper dig att jämnföra lån och krediter både snabbt och enkelt. Advisa söker igenom 39 långivare med endast en kreditupplysning. Advisa specialiserar sig på att hjälpa dig att samla alla dina smålån till ett större lån med bättre ränta.

 • Ränta: 2.95% – 26.00%
 • Min/Max Lån: 10.000 kr – 600.000 kr
 • Betalningsperiod: 1 – 15 År

3. Zmarta

zmarta

Zmarta är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig hos 30 st olika banker med endast en kreditupplysning. Hos Zmarta kan du låna allt mellan 5000 kr till 600.000 kr och här får du utbetalningar som endast tar 3-5 dagar.

 • Ränta: 2.99% – 33.88%
 • Min/Max Lån: 5.000 kr – 600.000 kr
 • Betalningsperiod: 1 – 20 År

4. Enklare

enklare

Enklare är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta ett perfekt privatlån, konsumentlån och samlingslån. Enklare kontrollerar 8 olika banker för att hjälpa dig att hitta det bästa lånet för just dig. Hos enklare kan du låna allt mellan 20.000 – 600.000 kronor till en bra ränta.

 • Ränta: 2.95% – 33.83%
 • Min/Max Lån: 20.000 kr – 600.000 kr
 • Betalningsperiod: 1 – 15 År

5. Likvidium

likvidum

Likvidum är en låneförmedlare där du kan jämnföra och hitta de bästa lånen. Likvidum kontrollerar hos 10 st långivare med endast en kreditupplysning för att du ska hitta det bästa lånet. Det går mycket enkelt och smidigt och du behöver endast gå igenom 2 steg på deras webbsida för att skicka en låneansökan.

 • Ränta: 2.95% – 33.00%
 • Min/Max Lån: 10.000 kr – 500.000 kr
 • Betalningsperiod: 1 – 15 År

6. Svea Ekonomi

svea ekonomi

Svea Ekonomi hjälper dig med finansiering och lån för både företag och privatpersoner. Här hittar du allt ifrån privatlån till samlingslån. Hos Svea Ekonomi kan du få lån upp till 200.000 kronor utan lånmedtagare och ända upp till 400.000 kronor med en lånmedtagare.

 • Ränta: 6.9% – 25.95%
 • Min/Max Lån: 10.000 kr – 400.000 kr
 • Betalningsperiod: 2 – 15 År

7. Bank Norwegian

bank norwegian

Du har troligtvis hört talats om Norwegian förrut, inte minst om du har rest några gånger så har du troligtvis åkt i deras flygplan. Nu finns Norwegian även som bank vid namnet Bank Norwegian. Bank Norwegian har fokus på privatlån utan säkerhet och bolån.

 • Ränta: 6.99% – 29.30%
 • Min/Max Lån: 5.000 kr – 600.000 kr
 • Betalningsperiod: 1 – 15 År

8. Freedom Finance

freedom finance

Freedom Finance är en stor låneförmedlare i Sverige som söker igenom över 30 st banker för att hitta det perfekta lånet för dig med endast en kreditupplysning. Hos Freedom Finance hittar du även prisgaranti på alla lån och över en riktigt grym service och support om du behöver det.

 • Ränta: 2.99% – 33.90%
 • Min/Max Lån: 5.000 kr – 600.000 kr
 • Betalningsperiod: 1 – 18 År

9. Axo Finans

axo finans

Axo Finans är en låneförmedlare som hjälper dig att hitta riktigt bra privatlån. Axo Finans söker igenom över 20 st låneförmedlare med endast en kreditupplysning för att hitta det bästa och billigaste lånet för just dig. Här kan du hitta direktlån utan säkerhet från 5000 kr ända upp till 600.000 kronor.

 • Ränta: 2.95% – 26.90%
 • Min/Max Lån: 5.000 kr – 600.000 kr
 • Betalningsperiod: 1 – 18 År

10. Santander Customer

santander bank

Santander Consumer är en bank som har vuxit explosionsartat de senaste åren och numera en av de största bankerna här. Hos Santander hittar du dom flesta olika lånen allt ifrån 10.000 kronor upp till 350.000 kronor. För att få låna hos santander consumer så krävs det att du ej har några anmärkningar och är bokförd i Sverige.

 • Ränta: 3.95% – 13.75%
 • Min/Max Lån: 10.000 kr – 350.000 kr
 • Betalningsperiod: 2 – 12 År

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är enkelt förklarat ett lån utan säkerhet, vilket betyder att du inte har en bil, till exempel, som säkerhet när du tar ut lånet. Istället kan du ta ut ett privatlån för många olika anledningar som:

 • Renoveringar
 • Ombyggen
 • Använda som kontaktinsats för olika anledningar (som att köpa bil eller hus)
 • Samlingslån av krediter
 • Resor

När du tar ett privatlån behöver du heller inte uppge anledningen till att du ska ta lånet, utan det är fritt fram för dig att använda pengarna som du vill. Privatlån kommer i olika storlekar, och kan ligga mellan 10 000 upp till så mycket som 600 000 kronor. Privatlån kommer också med olika löptider som kan ligga mellan 1 år upp till 15 år.

Privatlån var tidigare känt som blancolån, så om du tidigare har läst om detta är det samma sak som ett privatlån.

privatlån

Krav för att ta ett privatlån

Det är inte vem som helst som kan bli godkänd ett privatlån, utan du måste uppfylla ett visst antal krav, men detta kan också skilja sig mellan olika lånegivare.

Vanliga krav för ett privatlån är:

 • Du måste vara minst 18 år gammal
 • Vara svensk medborgare
 • Vara bosatt i Sverige
 • Ha en fast inkomst som är taxerad inom Sverige
 • Inte ha några skulder hos Kronofudgden

Det finns privstlån du kan ta om du inte uppfyller dessa krav, men det kan vara att du då måste betala en högre ränta.

Skillnaden på Privatlån och lån med säkerhet

Ett lån med säkerhet är precis vad det låter som, ett lån där din lånegivare har rätt att göra anspråk på det du köper. Om du tar ett lån för att köpa en bil eller ett hus så kan lånegivaren eller banken pantsätta bilen eller huset om du inte längre har möjligheten att betala tillbaka lånet. Du kan heller inte använda lånet för att köpa precis vad du vill, utan tar du ett billån med säkerhet måste du använda detta lån för att köpa en bil.

Ett privatlån är som sagt ett lån som du alltid tar helt utan säkerhet och banken eller lånegivaren har inte anspråk på det som du har köpt. Det är fortfarande viktigt att betala tillbaka lånet i tid, och att du inte missar dina återbetalningar. Lånegivaren eller banken skickar vidare obetalda faktuor till Kronofogden, och det leder till framtida betalningsanmärkningar.

Privatlån med den bästa räntan

Att hitta ett privatlån med en låg ränta är viktigt, och det är alltid rekommenderat att jämföra olika privatlån för att se vilken som har en bästa räntan. Ett lån med en hög ränta innebär att du betalar av mindre, så lånet blir alltså billigare. Vilken ränta du blir erbjuden för ditt privatlån beror dock på din unika situation. Om du har en dålig kreditvärdighet är chansen större att du kommer att bli erbjuden ett privatlån med en högre ränta.

Vad finns det för olika privatlån?

Det finns bara ett sorts privatlån, vilket är ett privatlån som är ett lån utan säkerhet. Däremot finns det privatlån på olika belopp, med olika räntor från olika banker och lånegivare. Idag ligger den högsta summan på ett privatlån på 600 000 kronor.

Olika sorters privatlån, bortsett från privatlån

Bortsett från privatlån så kan man ta lån som snabblån och sms lån. Skillnaden är att dessa i huvudsak är till för ganska små lån och lån där man behöver få pengarna snabbt. bolån och billån lånas även ut med säkerhet. Det blir då här självaste bilen, huset, sommarstugan eller vad det nu må vara som blir en säkerhet för lånet. Det finns fler lån än vad man kan ana, såsom bland annat. Samlingslån, MC-lån och Omstartslån. 

Som man nog har snappat upp vid det här laget så finns det bara en enda typ av privatlån och det är detta, helt utan säkerhet och det är också det enda lånet som man kan få utan att ens tala om vad man ska göra för pengarna. Upp till hela 600.000kr(om du har den kreditvänligheten)och det kan man både göra och/eller köpa en hel del för. En liten stuga på ofri grund(som du inte får ett vanligt lån på), renovera upp ditt hus eller kanske köpa en bil? Det finns såklart mängder att göra.

lånpengar på bordet

Är fast eller rörlig ränta bäst?

Det finns två olika räntor som du kan välja mellan, antingen en fast ränta eller en rörlig ränta. En rörlig ränta innebär helt enkelt att räntan är rörlig och att den följer marknadsräntan. Denna kan varierar från år till år och den kan både gå upp och den kan också gå ner. Fördelen med detta är att du kan betala mindre än du hade gjort med en fast ränta, men det finns också chansen att du kan betala mer. För det mesta är den rörliga räntan den som ger dig en längre kostnad varje månad, och en lånegivare kan inte höja räntan så pass mycket att du inte kan hantera återbetalningen.

Många banker och lånegivare erbjuder rörliga ränter för deras privatlån, men det finns också chansen att få ett privatlån med en fast ränta, vilket innebär att räntan inte förändras. Innan du väljer vilken ränta du vill ha, tänk igenom det noga och diskutera det tillsammans med din lånegivare.

Ta ett privatlån med betalningsanmärkningar

Det går ofta att få ett privatlån även om man har några betalningsanmärkningar. Det kan drabba den bästa och behöver inte för den saken innebära att man inte är skötsam men en stabil ekonomi är helt klart att föredra. Du få antagligen räkna med att få en något högre ränta samt att inte kunna låna så höga summor då de oftast har en lägre högsta lånesumma vid betalningsanmärkningar.

Ta privatlån utan anställning

Det här är lite osäkert att sia om. En del långivare och banker erbjuder faktiskt privatlån även till de utan en anställning med fast inkomst. Känner du dig osäker och har en medsökande, så föreslår jag att du går på den linjen om du inte skulle få lån själv men många gånger duger det att du har någon form av inkomst.

Vanliga Frågor om Privatlån

För att veta mer om privatlån kan du läsa igenom vår FAQ sektion.

Hur hittar jag det bästa privatlånet?

Du kan ansöka om ett privatlån från banker och olika lånegivare, du kommer då att fylla in dina detaljer och det kommer då komma upp olika lån som är passande för dig. Vad för lån du kan få beror på vad du har för kreditvärdighet. 

Kan man ta ett privatlån med betalningsanmarkningar?

Ja, du kan få ett privatlån även om du har betalningsanmärkningar, men för att ansöka om ett privatlån borde du ha en stabil ekonomi just då. Däremot finns det chansen att ditt lån ofta kommer med en högre ränta, och att du kanske inte kan låna ett lika stort belopp.

Kan man ta ett privatlån utan fast anställning?

Det finns lånegivare och banker som accepterar ansökningar för privatpersoner som inte har en fast anställning eller en fast inkomst. Däremot krävs det att du har någon form av inkomst, som att du arbetar som en vikarie eller kanske har ett eget företag. 

Kan man söka lån tillsammans med en medsökare?

Ja, det går att vara två stycken som söker ett lån tillsammans. Det är speciellt bra för dig som inte har en fast inkomst, eller sedan tidigare har betalningsanmärkningar. Du kan även söka ett lån tillsammans med en borgesman, vilket betyder att personen kommer att behöva stå för lånet om du inte har möjligheten att göra återbetalningar själv.

Översikt Av De Bästa Privatlånen

De bästa privatlånen inkluderar:

 • Lendo: Bästa privatlånet
 • Advisa: Bra ränta
 • Zmarta: Hög beviljandegrad
 • Enklare
 • Likvidum
 • Svea Ekonomi
 • Bank Norwegian
 • Freedom Finance
 • Axo Finans
 • Santander Consumer

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: