Lån med betalningsanmärkning

Går det egentligen att ta ett bra lån med betalningsanmärkning?

Att hitta ett lån med betalningsanmärkningar kan kännas omöjligt, men det finns idag många långivare som är villiga att låna ut även om du haft betalningsanmärkningar. Du kan välja mellan olika lån då både privatlån, bolån och smslån lånar ut till den som har haft betalningsanmärkningar. Det finns dock krav på att personen nu måste ha en ordnad ekonomi och att du inte har en aktiv skuld just nu hos kronofogden.
Om du vill veta mer vad som krävs för ett lån med betalningsanmärkning har vi sammanställt en guide för dig.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några populära lån med betalningsanmärkning inkluderar:

  • Ferratum – Bästa lån med betalningsanmärkning
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Krav för att lån med betalningsanmärkningar

Alla långivare kommer med olika krav för den som vill ansöka om ett lån med betalningsanmärkning. Det skiljer sig från olika långivare vad de nu kräver för att du ska ha ditt lån godkänt. 

Generellt har långivare kraven:

  • Att du inte har några aktiva skulder hos Kronofogden
  • Att du har en stabil inkomst över en viss summa

Långivare som erbjuder sms lån har generellt lägre krav på den som har betalningsanmärkningar och som är i behov av ett lån. Anledningen till detta är att ett sms lån för det mesta är på en mindre summa pengar, men även att räntan för detta lånet är högre. Innan du ansöker om ett lån borde du läsa igenom villkoren som finns att hitta på långivarens hemsida. 

Låna med en personlig borgen 

För dig som just nu har aktiva skulder hos kronofogden går det fortfarande att få ett lån beviljat. Den bästa chansen är att låna med en personlig borgen, vilket ger långivaren en extra säkerhet att lånet kommer att betalas tillbaka. En personlig borgen har samma skyldighet som du att betala tillbaka skulden på lånet. Kan du inte längre betala av lånet kommer långivaren att vända sig till den som står som personlig borgen. 

Att använda en personlig borgen kan också leda till att du får en mindre ränta på ditt lån, eftersom det finns större säkerhet för långivaren att du kommer betala tillbaka lånet. 

Det är inte omöjligt att du själv kan få ett lån accepterat utan en personlig borgen. Det finns långivare som beviljar lån med betalningsanmärkningar så länge du nu har en ordnad ekonomi och att du inte har aktiva skulder hos kronofogden. 

Låna med en medlåntagare

Ett annat sätt du kan göra det enklare för dig att få ett lån med betalningsanmärkning beviljat är att du lånar tillsammans med en annan person. Om denna person har en ordnad ekonomi och har en bra kreditvärdighet kommer du ha en större chans att få ett lån beviljat, och du har en större chans att få en bättre ränta på lånet. När du lånar tillsammans med en medlåntagare har ni båda skyldigheten att betala tillbaka lånet. 

SMS lån och betalningsanmärkningar

För dig som har betalningsanmärkningar är ett SMS lån ofta det bästa valet. Sms lån kommer ofta med mindre krav, och det går även att bli beviljat ett sms lån om du har aktiva skulder. Ett sms lån är ofta mindre än andra former av lån, har en högre ränta och återbetalningstiden är generellt kortare. Ibland har du bara 30 dagar på dig att betala tillbaka ditt sms lån. 

Innan du accepterar ett lån är det viktigt att du har råd att betala tillbaka lånet i tid. Om du inte betalar tillbaka i tid kan detta leda till att du får nya betalningsanmärkningar och måste betala onödiga avgifter. 

Ränta för lån med betalningsanmärkningar 

För dig som har haft tidigare betalningsanmärkningar finns det en stor chans att du kommer att få betala mer i ränta. Räntan är nästan alltid baserad på dina personliga omständigheter som din kreditvärdighet och om du har haft tidigare betalningar. Ju högre risk det finns för långivaren att låna ut till dig, desto högre ränta kommer de att erbjuda dig. 

Ett sätt som du kan spara pengar på är genom att jämföra mellan olika lån med betalningsanmärkning för att se vilket lån som erbjuder dig den lägsta räntan. Du kan då använda dig av en kreditförmedlare som hjälper dig att jämföra mellan olika lån. 

Med en kreditförmedlare behöver du bara göra en ansökan, sen kommer de lån med betalningsanmärkningar som du är beviljad för komma upp. Du kan då enkelt i lugn och ro jämföra mellan både räntan, men även vad för villkor som lånen kommer med. Välj det lån som kommer att kosta dig minst. 

Lån med betalningsanmärkningar utan UC

Om du sedan tidigare har haft betalningsanmärkningar är det vanligt att du har en sämre kreditvärdighet. Det är din kreditvärdighet som bestämmer hur mycket du kan låna, om du kan låna och vad räntan kommer att vara. Det är vanligt att långivare använder sig av UC för att göra kreditkontrollen. 

Har du många sökningar på UC under en kort tid kommer detta också att påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt, så för dig som är ute efter lån med betalningsanmärkning är det viktigt att inte få en sämre kreditvärdighet med för många sökningar. 

Ansök om ett samlingslån

För dig som har problem med ekonomin och har många aktiva skulder finns det möjligheten att ta ett samlingslån för att samla ihop dina skulder. Detta kan göra det enklare för dig att få ordning på din ekonomi och slippa att betala tillbaka flera skulder. Istället samlas alla lån till ett lån, vilket även kan hjälpa dig att få ner räntan för skulderna varje månad. 

Vanliga frågor om lån med betalningsanmärkning

Accepterar alla långivare den som har betalningsanmärkningar?

Nej, det finns långivare som inte accepterar den som har haft betalningsanmärkningar. På långivarens hemsida finns det information om de kraven som lånet kommer med. 

Vad är räntan på lån med betalningsanmärkningar?

Räntan är personlig, vilket betyder att den ändras beroende på dina personliga omständigheter. Det är därför svårt att säga vad räntan kommer att vara för lånet. Ju bättre kreditvärdighet du har desto bättre kommer räntan att vara. 

Vad är skillnaden på personlig borgen och medlåntagare?

Den stora skillnaden är ett en personlig borgen enbart har ansvaret för lånet när du inte längre kan betala tillbaka. En medlåntagare är redan från början lika skyldig som du att betala tillbaka lånet. 

Relaterade

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: