Snabblån – Låna Pengar Snabbt

Söker du efter ett bra snabblån?

Ett snabblån är ett så kallat sms lån vilket betyder att du ansöker om lånet tillsammans med ditt Bank ID via din dator eller din mobil. Det är ett lån där du får en utbetalning snabbt, ofta samma dag som du ansökte om lånet. I vår guide kommer vi närmare att förklara vad ett snabblån är.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
 • Filtrera:
 • Inga avgifter
 • Direktbetalning
 • Under 20
 • Betalningsanmärkning OK
 • Nytt
 • Utan UC
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några populära snabblån inkluderar:

 • Ferratum – Bästa snabblån
 • SMSPengar – Hög beviljandegrad
 • Flexlimit – Direkt utbetalning
 • Mobillån
 • Monetti
 • Klicklån
 • Profilkredit

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är som namnet föreslår ett lån som det går snabbt att få utbetalning på, och det kallas även bland annat, SMS-lån, direktlån eller ett akutlån. Det är helt enkelt ett lån för dig som behöver att få en utbetalning snabbt, och för dig som inte har tiden att vänta på pengarna. 

En stor fördel med ett snabblån är att det också finns mindre krav på vem som kan ansöka om lånet. Det innebär att det är ett lån som du som har betalningsanmärkningar fortfarande kan bli godkänd för. För det mesta finns det heller inga krav på att du har en fast inkomst, utan enbart någon form av inkomst. Så är du till exempel en student kan du ansöka om ett snabblån och få det beviljat. 

Att ansöka om ett snabblån är enkelt och du gör ansökan tillsammans med ditt Bank ID. Du får för det mesta svar direkt om du har fått ditt lån beviljat. Är du beviljad för lånet kan du ofta ha pengarna på ditt konto samma dag. 

Snabblån med direkt utbetalning 

Att få en direkt utbetalning är en stor anledning till att människor väljer att ansöka om ett snabblån istället för traditionella lån. Ansökan för ett snabblån tar för det mesta inte mer än några minuter för att genomföra, och du får svar nästan direkt på om du har fått ditt lån beviljat. Ansökningen sker tillsammans med ditt Bank ID och är du accepterad kan du få din utbetalning samma dag, ibland kan det gå så snabbt som 15 minuter. 

Bli beviljad ett snabblån trots betalningsanmärkningar

Många snabblån beviljar även dig som tidigare har haft betalningsanmärkningar. Kravet är ofta att du nu har en ordnad ekonomi och att du inte har haft anmärkningar de senaste 6 månaderna. Om du har en aktiv skuld hos Kronofogden finns det ofta ett krav på att du måste ha en betalningsplan för att du ska få ett snabblån godkänt. Tänk på att räntan kan bli högre för dig som har haft betalningsanmärkningar innan. 

Snabblån med låg inkomst

Har du en låg inkomst kan det vara väldigt svårt att få ett lån hos en bank godkänt. Anledningen är att många har krav på att du måste tjäna över en vis summa med pengar. För snabblån är detta för det mesta inget krav, utan istället finns det ett krav på att du måste ha någon form av inkomst. Detta kan vara från att du får CSN lån, har en deltidstjänst, timvikariat eller att du är en pensionär. 

Krav för att bli beviljad ett snabblån

En stor anledning till att snabblån är så pass populära i Sverige idag är att det finns betydligt mindre krav av vem som kan låna. För större banker och långivare finns det ofta krav på hur mycket du måste tjäna, och att du inte kan ha tidigare betalningsanmärkningar. 

Kraven finns att hitta på långivarens hemsida, och några normala krav är:

 • Du inte har haft aktiva skulder hos Kronofogden på 6 månader
 • Över 18 år gammal
 • Har en inkomst 

Hitta den bästa räntan för ett snabblån

Generellt sätt kommer ett snabblån med en högre ränta än ett lån med säkerhet, eller ett privatlån. Anledningen till detta är för att handlingstiden för lånet är mindre, det finns mindre krav på lånet och utbetalningarna sker snabbt. Det är däremot viktigt att räkna ut den totala kostnaden och inte enbart vad räntan är. Eftersom ett snabblån generellt betalas tillbaka snabbare behöver det inte heller bli dyrare än ett klassiskt banklån. 

Ett tips är att använda dig av en kreditförmedlare vilket gör kreditkontrollen för dig och då kan du få upp flera lån som du kan bli godkänd för. Du kan då gå igenom lånen och välja det snabblån som har de bästa villkoren och den lägsta ränta.

Snabblån utan UC

Idag använder sig nästan inga snabblån av UC, utan de använder sig istället av andra bolag när de gör kreditkontrollen. En kreditkontroll måste alltid ske enligt svensk lag, och alla långivare måste utföra en. Däremot finns det inget krav att kreditkontrollen måste genomföras tillsammans med UC. 

För snabblån är det ofta en dold kreditprövning som gäller, vilket betyder att den inte sparas. När du gör en ansökan med UC sparas denna och alla framtida långivare kan se vad för lån du har ansökt om. Ansöker du om för många lån, speciellt om det är under en kortare period, kommer detta att leda till en sämre kreditvärdighet. 

En dålig kreditvärdighet kan verkligen göra det svårare för dig i framtiden att både få lån godkända, men även att få lån som kommer med en bra ränta. 

Vanliga frågor om snabblån

Hur lång tid är återbetalningen för snabblånet?

Många snabblån kommer med en rätt kort återbetalningsperiod och det är inte ovanligt att du enbart har 30 dagar på dig att betala tillbaka pengarna. Ofta har du en kortare tid desto mindre du har lånat. Det finns dock snabblån som du kan bestämma hur lång tid du vill ha på dig att betala av lånet. 

Hur gammal måste du vara för att bli accepterad ett snabblån?

För att ansöka om ett lån måste du alltid vara minst 18 år gammal, däremot finns det långivare som kräver att du är äldre för att ansöka om lånet. 

Finns det snabblån utan UC?

Ja, de flesta långivare som erbjuder snabblån använder sig inte av UC för att göra din kreditkontroll, utan de använder sig istället av andra bolag

Vad kommer räntan att vara för mitt snabblån?

Räntan är baserad på dina personliga omständigheter, som tidigare betalningsanmärkningar och vad din nuvarande ekonomi är. Du måste därför göra en ansökan för att veta vad för ränta du kan bli erbjuden. 

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: