Företagslån utan UC

Letar du efter ett företagslån utan UC?

För dig som är i behov av ett företagslån krävs det inte att du använder dig av UC, utan det finns andra alternativ för långivaren att använda sig av. Det blir allt mer populärt för både privatpersoner och firmor att inte vilja använda UC vid en kreditupplysning, och därför finns det idag många olika företagslån som är utan UC.

Ett lån utan UC passar både stora som små företag, och alla sorter av företag – från aktiebolag till en enskild firma. För att du ska bli beviljad ett företagslån är det viktigt att du har en bra affärsplan, en budget och en prognos för framtiden av företaget.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Företagslån
Belopp:
Villkor:
 • Filter för:
 • Med Anmärkning
 • Utan UC
 • Nystartat
 • Kredit
Sortera efter:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat ett matchande lån för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa mer resultat

Några populära företagslån utan UC inkluderar:

 • Approva – Bästa företagslån utan UC
 • Froda – Betalningsanmärkning OK
 • Capcito
 • Kompar
 • OPR Företagslån

Vad är UC?

UC är en förkortning Upplysningscentralen och det ägs huvudsakligen av några av de största bankerna. UC bildades 1977 och det är idag Sveriges största kreditupplysningsföretag med information om vilka skulder och lån som svenskar har, det inkluderar också skulder utomlands. Det är en tjänst som är till för att hjälpa banken göra ett beslut om någon ska få ett lån eller inte, och du kan själv ansöka om att se din information. 

Banker kan enbart låna ut pengar om de tror att du har möjligheten att göra återbetalningar. En kreditbedömning görs för att kontrollera att personen eller företaget som söker lånet har en god kredit och sedan tidigare kunnat hantera återbetalningar av lån. 

Hur påverkar företagslånansökningar din UC?

Om du under en kort tid har flera låneansökningar kommer detta att påverka din kreditvärdighet sämre hos UC. Detta sker när du söker flera lån samtidigt, och flera banker kommer samtidigt att skicka in sin ansökan till UC. Den sista banken är då inte medveten om du accepterade din offert från den första banken, därför leder detta ofta till att du antingen kan bli nekad eller att du får en sämre ränta. 

Det är därför bättre att använda sig av andra tjänster för att jämföra mellan olika lån om du vill behålla din kreditvärdighet, och din chans att få ett bra lån med en bra ränta. 

Fördelar med att söka företagslån utan UC 

Ett företagslån utan UC kommer med många fördelar för dig som driver ett företag, och den största fördelen är att du inte har en förfrågan i ditt UC-register. Att ha för många förfrågningar i detta påverkar nämligen din kreditvärdighet negativt. Det kan göra det svårare för dig att få lån i framtiden, och om du får ett lån kan lånet ha en sämre ränta. 

När du söker ett företagslån är det därför viktigt att du kontrollerar att långivaren inte använder sig av UC. Om du behöver finansiera ditt företag är det onödigt att du får för många förfrågningar i din personliga UC vilket kan påverka sina chanser att få ett lån i framtiden. Det gäller även för företag som söker efter ett företagslån. 

Att låna pengar till ditt företag utan UC

Banker eller långivare gör alltid en form av kreditprövning när du ansöker om ett företagslån, men det går att ansöka utan UC om du skulle önska detta. För långivare är det viktigt att du har goda återbetalningschanser, men det handlar också om att skydda dig som lånar så att du inte lånar över dina tillgångar. 

Det finns andra kreditupplysningsföretag som långivare och banker kan använda sig av för att kontrollera din kredit, utan att det påverkar din UC. Långivaren kommer då inte att dela information med andra långivare om din låneansökan, vilket gör att du kan göra flera ansökningar samtidigt utan att detta kommer att påverka din ränta. 

En nackdel med att göra en ansökan om ett företagslån utan UC är att du ofta inte kan låna lika stora summor av pengar, men är det ett mindre företagslån du är ute efter är detta inget negativt. Det kan också leda till att räntan för företagslånet är högre. 

Olika företagslån 

Det finns olika sorters av företagslån ett företag kan ta beroende på deras unika omständigheter. Vilket lån du blir beviljad beror också på om det handlar om ett aktiebolag eller om det handlar om en enskild firma. 

Olika lån som företag kan ansöka om:

 • företagskredit – Det är en kredit som ditt företag kan använda sig av vid behov, och här behöver du enbart betala av det som du faktiskt använder av krediten. 
 • Factoring – Här används obetalda kundfakturor som en säkerhet för ett företagslån. 
 • Företagslån utan säkerhet – Med denna form av lån kan du använda pengarna fritt och du behöver inte lämna något som säkerhet för att få lånet. 
 • Företagslån med säkerhet – Vid denna form av lån måste du lämna någon form av säkerhet för att få lånet, det kan vara inredning eller en byggnad, eller personliga tillgångar som bostad eller bil. 

Glöm inte bort att jämföra olika lån för att hitta det företagslån som är bäst för ditt alternativ och kolla också om det är möjlighet att låna utan UC.

Vanliga Frågor om Företagslån utan UC

Vad kollar långivaren på när du söker ett företagslån?

För en långivare eller bank är det viktigt att de tror att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna som du lånar, och att du inte lånar över dina tillgångar. Långivaren kollar även på vad din affärsplan är, vad din budget är och prognosen för företaget i framtiden.

Är räntan högre för företagslån utan UC?

Inte alltid eftersom räntan är olika mellan långivare och är baserade på din unika situation. Jämför alltid mellan olika lån för att hitta den ränta som passar dig bäst.

Vilken ränta är bäst?

När du ansöker om ett företagslån utan UC får du ofta välja mellan en fast eller rörlig ränta. Det finns fördelar och nackdelar med båda, men det är viktigt att du själv väljer den ränta som passar dina behov bäst. 

Måste man ha personlig borgen för företagslån utan UC?

Många gånger när du ansöker om ett företagslån utan UC krävs det att du har en personlig borgen, men det finns också undantag med företagslån som kommer helt utan någon form av säkerhet. 

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: