Leasy minilån

Funderar du på att använda Leasy minilån?

Leasy minilån är ett så kallat snabb lån och det är företaget Leasy som ligger bakom lånet. Det är en långivare som tillkom under 2015 i Sverige, och erbjuder även andra former av lån förutom ett minilån. Ett Leasy minilån är ett lån för dig som behöver ha ett mindre lån, men få det godkänt snabbt. Hos Leasy kan du låna upp till 10 000 kronor och räntan är beroende på dina personliga omständigheter.
Du får ett snabbt besked för det mesta inom 24 timmar om du har blivit godkänd eller inte, och snabba utbetalningar. Läs mer om Leasy minilån i vår ultimata guide om detta lån och denna långivare.

Sidan kan innehålla annonser
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Visa fler resultat

Ansök om ett Leasy Minilån

Att ansöka om ett Leasy Minilån är enkelt och du gör det tillsammans med ditt Bank ID. Ditt första steg för att ansöka om lånet är att välja vilket belopp som du vill låna och hur lång återbetalningstid du behöver för att betala tillbaka lånet. Du måste sedan fylla i de uppgifter som Leasy frågar om, vilket är grundläggande information som ditt namn och personnummer. Du måste inte fylla i onödiga uppgifter som tar extra tid. 

När du har skickat in ansökan är det bara att vänta på svar om du har blivit godkänd eller inte, och om du blivit godkänd vilken ränta Leasy minilån kan erbjuda dig. Leasy minilån ger dig ett svar inom 24 timmar för det mesta om du har blivit godkänd eller inte för deras lån. 

Om du blir godkänd måste du bara acceptera den ränta och de villkor som lånet kommer med. Var alltid noga med att läsa igenom villkoren noga innan du accepterar lånet, och acceptera inte ett lån om du inte har möjligheten att betala tillbaka det. 

Krav och villkor för Leasy Minilån 

Det finns självklart krav som du måste uppfylla för att bli accepterad ett Leasy minilån. För att bli accepterad måste du vara minst 21 år gammal, inte ha några aktiva betalningsanmärkningar och en kreditupplysning görs när du ansöker om lånet. För att bli accepterad ett lån måste du också vara folkbokförd i Sverige och du måste ha en fast årsinkomst. 

Fördelar och nackdelar med Leasy minilån

Leasy är ett säkert företag som har ett gott rykte inom industrin, de erbjuder lån med bra räntor och villkor. Den stora fördelen med Leasy minilån är att de erbjuder bättre villkor än många andra liknande snabblån. Många snabblån kan komma med räntor som är nästan omöjliga att betala tillbaka. Du kan även själv bestämma hur lång återbetalningstid du vill ha för att kunna betala tillbaka ditt lån utan att det påverkar din personliga ekonomi allt för mycket. Att räntan är rätt mycket lägre än andra liknande lån gör också att det är ett lån som är mycket billigare. 

En nackdel med Leasy minilån är däremot att du inte får svar direkt om du har blivit godkänd eller inte för lånet. Det tar generellt cirka 24 timmar för lånet att bli godkänt, och efter det måste du acceptera pengarna för att de ska komma till ditt konto. 

Räntan för ett Leasy minilån

Leasy erbjuder en personlig ränta för deras minilån, vilket betyder att räntan är helt beroende på din personliga ekonomi. Om du har en ordnad ekonomi, och inte tidigare har haft ett dåligt kreditvärde hos UC finns det en större chans att du blir accepterad för en lägre ränta för ditt lån. Generellt sätt får den som har en sämre ekonomi en högre ränta, och detta är eftersom det finns en större risk att låna ut till någon med en sämre ekonomi. 

Leasy minilån utan fast anställning

Om du är en student finns det fortfarande en chans att bli accepterad ett Leasy minilån, så länge du inte har aktiva betalningsanmärkningar och är över 21 år gammal. När du ansöker om ett Leasy minilån måste du inte ha en fast anställning, men du måste ha en möjlighet att betala tillbaka det lån som du lånar från banken. Har du en timanställning, är pensionär eller kanske en vikarie går det fortfarande att bli accepterad för Leasy minilån. Tänk dock på att enbart acceptera ett Leasy minilån om du har ekonomin till att betala tillbaka lånet varje månad. 

Avbetalningstiden för lånet

Leasy minilån ger dig en stor flexibilitet när det kommer till återbetalningen av lånet. Många minilån har en fast återbetalning period vilket betyder att du själv inte kan kontrollera hur mycket du betalar tillbaka varje månad. När du ansöker om ett Leasy minilån skriver du själv i hur lång Avbetalningsperiod som du vill ha för lånet. Ju längre du betalar av på lånet desto mer kommer du att betala av, men du vill heller inte välja en för hög avbetalning för att göra det svårt för din personliga ekonomi att hantera avbetalningarna. 

Vanliga frågor om Leasy minilån

Kan man ta ett Leasy minilån trots betalningsanmärkningar?

Om du har aktiva betalningsanmärkningar går det tyvärr inte att ansöka om ett Leasy Minilån. Dock har du sedan tidigare haft betalningsanmärkningar, men nu är fri från dessa går det fortfarande att få ett minilån från Leasy godkänt.

Hur gammal måste man vara för att bli accepterad lånet?

För Leasy minilån måste du minst vara 21 år gammal för att bli accepterad för lånet. 

Hur lång tid tar det för pengarna att nå mitt konto?

Leasy minilån blir för det mesta godkänt inom 24 timmar för den som ansöker, det beror också på när du gör din ansökan, eftersom att Leasy inte är öppna under helgerna för att behandla en ansökan. Om du blir godkänd för lånet måste du bara acceptera din offert sedan kan pengarna bli skickade till ditt konto.

Vad är den lägsta räntan för ett Leasy minilån?

Den lägsta räntan för ett Leasy minilån är just nu 9 %, vilket är väldigt lågt jämfört med andra liknande lån på marknaden. Det är däremot inte en garanti att du kan få ett lån som ligger på 9 %, utan det är beroende på din personliga ekonomi. Räntan för Leasy Minilån är dessutom rörlig vilket betyder att den ändrar sig med marknadsräntan. 

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: