Minilån – Hitta Bästa Minilånet

Har du behov av ett mindre belopp pengar snabbt och letar efter ett minilån?

Vill du inte behöva gå igenom en komplicerad process för att ansöka om ett lån? Då är ett minilån ett bra alternativ för dig. Det är ett lån som är till för mindre summor med pengar, du ansöker enkelt om det och du får svar snabbt på om du har blivit accepterad för lånet eller inte. Om du är ute efter ett minilån är vår guide för dig.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några populära minilån inkluderar:

  • Ferratum – Bästa minilån
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Vad är ett Minilån?

Ett minilån är ett lån där du enbart lånar en mindre summa pengar. Eftersom lånet inte är stort är det ett lån de flesta kan bli godkända för, även om du har betalningsanmärkningar. Ett minilån är ett lån som kommer utan säkerhet, vilket betyder att du kan använda pengarna precis hur du vill. Långivaren har inget krav på hur du ska använda pengarna. 

Ett minilån fungerar som ett SMS-lån där du gör en snabb ansökan för att se om du kan bli beviljad pengar. Om du blir beviljad pengar behöver du heller inte vänta länge på att du ska få utbetalningen. En annan fördel med ett SMS-lån är att även om du inte blir beviljad kommer detta inte att påverka din kreditvärdighet negativt eftersom SMS-lån för det mesta inte använder sig av UC i sin ansökan. 

Ansök direkt med ditt Bank ID 

En fördel med att ansöka ett minilån är att du ofta kan göra det med ditt Bank-ID vilket gör processen snabb och enkel. För att göra en ansökan för ett minilån fyller du i dina detaljer och sedan gör du din ansökan enkelt tillsammans med ditt Bank ID. Efter att du har verifierat din identitet med ditt Bank ID får du för det mesta ett svar direkt om du har blivit godkänd eller inte. För det mesta kommer pengarna att nå ditt konto samma dag som du ansökte om du blir beviljad ditt lån. 

Olika minilån har olika krav för att du ska bli godkänd, men några generella krav är:

  • Att du är minst 18 år gammal
  • Folkbokförd i Sverige
  • Har en stabil ekonomi

Alla långivare har olika krav för deras lån, och även olika räntor. Det bästa sättet att hitta ett bra lån som du kommer att få accepterat är att du jämför mellan olika lån. Kolla inte enbart på räntan, men även vad det finns för avbetalningstid. För vissa minilån måste du betala av pengarna väldigt snabbt, medan andra ger dig en längre avbetalningstid. 

Att hitta ett bra lån är självklart viktigt så ta dig tiden att kolla igenom vad för olika alternativ du har innan du accepterar ett lån. Det är viktigt att du också hanterar avbetalningarna så att du inte hamnar i finansiella problem eftersom du tog ett lån med en för hög ränta. 

Minilån utan UC

De flesta minilån är utan UC, vilket betyder att din kreditvärdighet inte kommer att bli påverkad på ett negativt sätt. Istället använder sig dessa av andra upplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode. Innan du ansöker om ett minilån är det värt att kontrollera vad för kredittjänst som de använder sig av. Du vill inte påverka din kreditvärdighet negativt, speciellt om du har behov i framtiden av att ta ett större lån för olika anledningar. 

Minilån utan en inkomst 


Om du inte har haft någon deklarerad inkomst är det fortfarande möjligt att du kan ta ett minilån. Kanske har du nyss startat en anställning, eller så studerar du eller är pensionär? Har du ett behov av ett minilån så kan du fortfarande söka så länge du kan styrka att du har en ekonomi som räcker till för att betala tillbaka lånet. Du bevisar detta genom att skicka in arbetsintyg, eller att du till exempel får pengar från CSN.

Om du inte har en stabil inkomst eller någon ekonomi finns det däremot risken att räntan för lånet kommer att vara väldigt hög. Tänk då igenom beslutet noga innan du bestämmer dig för att acceptera ett lån. 

Ränta för ett Minilån

När du ansöker om ett minilån är det viktigt att du kontrollerar vad räntan är för lånet, och att du har råd att betala tillbaka både lånet, men även själva räntan för lånet. Ett minilån är ett lån där du får pengar direkt, vilket gör det till en högre risk för långivaren i fall att du inte kommer kunna betala tillbaka. Räntan för lånet är därför ofta högre på ett minilån än ett privatlån, eller andra form av lån. 

En annan anledning till att räntan för det mesta är högre är eftersom du kan ta lånet utan UC. Det är alltid viktig att inte låna pengar om du inte har möjligheten att göra återbetalningar, och att alltid kontrollera att du har råd att betala tillbaka hela lånet inklusive räntan som kommer med det.

Vanliga frågor om minilån

Kan man få ett minilån trots betalningsanmärkningar?

Ja, det går att bli accepterade för ett minilån trots att du har betalningsanmärkningar sedan innan. Ett minilån är ett lån som är speciellt bra för den som tidigare har haft betalningsanmärkningar då det finns större chans för dig att bli accepterat ett lån. Ofta krävs det dock att du nu har en stabil ekonomi. 

Vad är räntan för ett minilån?

Räntan för ett minilån beror ofta på dina personliga omständigheter. För att få den bästa möjliga räntan är det viktigt att du jämför mellan olika lån.  

Hur mycket kan man få beviljat?

Ett minilån är ett mindre lån, så om du har behovet av att låna ett större belopp är det bäst att ansöka om olika sorters av lån, som ett privatlån om du vill ta ett lån utan säkerhet. Ett minilån är en mindre summa pengar, men det finns lån som du kan ta upp till 45 000 kronor med ett minilån för vissa långivare.

Kan man ansöka om ett minilån utan en kreditupplysning?

Nej, någon form av kreditupplysning kommer alltid att ske när du ansöker om ett minilån. Däremot är det inte alltid det är UC som de använder sig av utan istället andra tjänster. 

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: