Trustly-lån – Låna pengar med Trustly

Funderar du på ett Trustly-lån?

Ett Trustly-lån gör det möjligt för dig att få ut pengar snabbt till ditt konto efter att långivaren har godkänt din ansökan. Trustly är en tjänst som har blivit allt mer populär och fungerar tillsammans med ditt Bank ID. Det betyder att när du ansöker om ett Trustly-lån kan du få utbetalningar samma dag. I vår guide kommer vi förklara närmare vad ett Trustly-lån är och fördelarna som kommer med tjänsten Trustly.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några populära trustly-lån inkluderar:

  • Ferratum – Bästa trustly-lån
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Hur fungerar ett Trustly-lån?

Trustly är en betalningstjänst som används flitigt över hela Sverige. Det är en kostnadsfri tjänst och säker tjänst som är sammankopplad med ditt Bank ID och din bank. Ett Trustly-lån är för dig som är i behov av ett akut lån, och därmed behöver en snabb utbetalning av pengarna direkt till ditt bankkonto. Ofta fungerar ett Trustly-lån som ett sms lån, där du antingen kan låna direkt via mobilen eller via hemsidan hos långivaren. 

Du gör då en ansökan och sedan kommer du att verifiera dig med ditt Bank ID. Långivaren kommer då att göra en kreditkontroll på dig, och du får ett snabbt svar på om du är godkänd eller inte. Om du blir godkänd finns det möjligheten att du får pengarna på ditt konto väldigt snabbt. 

Denna form av lån är ett SMS lån, eller snabblån som det också kallas, där kraven för att bli accepterad för lånet är mindre och utbetalningarna är snabbare. De flesta långivare lånar mellan 1000 kronor upp till 45 000 kronor, men det kan skilja från långivare till långivare. 

Direkta utbetalningar med ett Trustly-lån

Med ett SMS lån och Trustly behöver du inte längre vänta flera dagar på att dina pengar ska nå ditt konto som med traditionella lån. Du behöver för det mesta inte vänta i mer än några minuter på att få veta om du har blivit beviljad eller inte för lånet. 

Att vara i behov av pengar akut är ingen situation någon vill vara i, men hamnar du där kan ett Trustly-lån vara svaret på ditt problem. Det är ett lån där utbetalningarna sker dygnet runt, och det går även att få dina utbetalningar direkt på helgen. 

Jämför mellan olika lån med en kreditförmedlare 

Att ansöka om ett Trustly-lån är dessutom väldigt enkelt. Du kan antingen göra det via hemsidan hos långivaren eller med ett SMS. Ett annat alternativ är att använda dig av en kreditförmedlare som kan hjälpa dig att jämföra mellan olika lån. Du behöver då enbart göra en ansökan och kreditförmedlaren kommer att hitta de lån som du kan bli beviljad. Tänk på att läsa igenom alla villkor och regler som lånet kommer med innan du accepterar lånet.

Villkor för ett Trustly-lån

Alla långivare har självklart olika villkor och krav för att du ska bli accepterad för ett Trustly-lån. Innan du ansöker om ett lån borde du läsa igenom de villkor som lånet kommer med, vilket borde finnas att hitta på långivarens hemsida. 

Eftersom det fungerar som ett snabblån är kraven ofta mindre än för till exempel ett privatlån där det krävs en fast anställning och att du tjänar en viss summa varje månad. Ett Trustly-lån kräver för det mesta enbart att du är i en viss ålder, inte har aktiva skulder hos Kronofogden och att du har någon form av inkomst. 

Det gör det enklare för dig med tidigare betalningsanmärkningar eller för dig som har ett dåligt kreditvärde att bli accepterad för ett Trustly-lån. 

Räntan för ett Trustly-lån

Att du inte accepterar ett Trustly-lån som kommer med för hög ränta är viktigt, då räntan bestämmer hur mycket du kommer att betala tillbaka med tiden. Räntan är nästan alltid baserad på personen som ansöker om lånet. Det finns däremot lån som erbjuder en fast ränta, vilket inte ändras oavsett om vem som söker. 

Ett SMS lån har för det mesta en högre ränta än andra former av lån. Det är ett lån som kommer med en mindre säkerhet för lånet eftersom kraven är mindre för att bli accepterad lånet. 

När du accepterar ett lån borde du heller inte fokusera allt för mycket på vad själva räntan är, utan vad själva kostnaden kommer att vara i längden. För ett SMS lån är räntan nästan alltid hög, men avbetalningstiden är också mindre än på andra lån. Så den totala kostnaden för lånet behöver därmed inte vara så hög. Acceptera aldrig ett lån om du inte kan hantera att betala tillbaka både lånet, och även räntan som tillkommer med lånet. 

Återbetalningstiden för ett Trustly-lån

Ett Trustly-lån kommer för det mesta med en återbetalningstid som redan är bestämd, vilket ofta är runt 30 dagar. Om du behöver mer tid på dig kan det komma extra avgifter. Det finns Trustly-lån som erbjuder en längre återbetalningsperiod, men med en högre kostnad med räntan. 

Vanliga frågor om trustly-lån

Vad är Trustly?

Trustly är en betalningstjänst som gör det enklare för privatpersoner och företag att göra betalningar online. Trustly är kopplad tillsammans med din Bank vilket är anledningen till att betalningar och utbetalningar ofta sker direkt. Alla stora banker i Sverige är sammankopplade med Trustly, vilket gör det möjligt för de flesta att få en snabb utbetalning.

Måste man ha Bank ID för ett Trustly-lån?

Ja, för att kunna få utbetalningar med Trustly måste du ha ett Bank ID för att verifiera din identitet. Både ditt Bank ID och tjänsten Trustly är kostnadsfria tjänster som är enkla att använda och ladda ner.

Går det att få en direkt utbetalning på helgen?

Ja, det finns långivare som erbjuder dig direkta utbetalningar på helger och även röda dagar. Det beror på vilken långivare det är, och hur lång tid det tog för dig att bli godkänd ditt lån.

Hur hittar man den bästa räntan för ett Trustly-lån?

För att hitta den bästa räntan måste du först jämföra mellan olika lån, vilket du kan göra tillsammans med en långivare. En långivare kan hjälpa dig att spara pengar genom att hitta de lån som erbjuder dig den längsta räntan, men även en långivare som erbjuder bra villkor för deras kunder.

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: