Låna pengar utan inkomst

Behöver du låna pengar utan inkomst?

Om du inte har en inkomst kan det vara svårt att få ett lån beviljat eftersom du inte har en förmåga att betala tillbaka pengarna. Däremot finns det långivare som är villiga att låna ut till den som har en oregelbunden inkomst, eller ansöker med en personlig borgen eller medsökande. I vår guide kommer vi förklara närmare vad det innebär att låna pengar utan inkomst och hur du kan gå till väga.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några ställen att låna pengar utan inkomst från inkluderar:

  • Ferratum – Bästa långivare att låna pengar utan inkomst från
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Hitta ett lån för att låna pengar utan inkomst

För dig som inte har en regelbunden inkomst är ditt bästa val att ansöka om ett snabblån, speciellt om du gör en ansökan om lånet själv utan någon annan. Att inte ha en inkomst eller att inte ha en stabil inkomst kan göra det svårare att få lån beviljade, men det finns idag snabblån du kan bli godkänd för. 

Om du har en medlåntagare eller en personlig borgen som du kan ansöka med går det att bli beviljad för både lån med och även utan säkerhet. När du lånar tillsammans med någon annan, som en personlig borgen, har långivaren en säkerhet på att lånet kommer att betalas tillbaka. 

Låna pengar utan inkomst online

Idag kan du enkelt låna pengar utan inkomst helt online där du enkelt kan ansöka om lån beroende på dina omständigheter. Du kan välja mellan att ansöka om lånet direkt via webbläsaren på din telefon eller via din dator, och för många lån kan du få ett svar snabbt på om du är godkänd eller inte för lånet. 

Många långivare har idag krav på att du måste ha en inkomst, och du borde inte acceptera ett lån om du inte har råd att betala tillbaka det. Du vill inte riskera att hamna i en dålig ekonomisk situation för att du inte har råd att betala tillbaka lånet. 

Låna pengar utan UC 

Att låna pengar utan inkomst sker för det mesta utan en kreditkontroll hos UC, vilket gör att din kreditvärdighet inte kommer att bli negativt påverkad. Istället är det andra kreditföretag som kreditkontrollen sker tillsammans med. Den stora skillnaden på dessa företag är att via UC sparas alla dina sökningar som du gör, vilket betyder om du försöker att låna flera olika lån kommer detta att ge en negativ bild för dig som långivare.

Inte enbart påverkar det din kreditvärdighet eftersom långivaren inte vet om du har accepterat ett av de lån som du har ansökt om, det ser heller inte bra ut om du ansöker om flera olika lån eftersom det är att låna på ett oansvarigt sätt. 

Det är en av de stora fördelarna med att låna ett snabblån, att du inte behöver oroa dig för att din kreditvärdighet kommer att påverkas på ett negativt sätt. 

Snabblån för dig som inte har en inkomst 

Om du just nu står mellan jobb, eller om du precis har slutat ett jobb kan det vara svårt att få allt att gå runt, speciellt om du har räkningar som måste betalas. Att låna pengar utan inkomst är enklast med ett snabblån, eftersom kraven inte är lika höga för att du ska få det godkänt. 

Ett snabblån kommer med många fördelar, speciellt för dig som har låg inkomst eller ingen inkomst alls, men vad medveten om att räntan för det mesta kan vara högre. Plus att du måste betala tillbaka pengarna rätt snabbt med ett snabblån. Låna inte pengar om du inte kan betala tillbaka det i tid. 

Ansök om privatlån även utan inkomst

Har du ingen inkomst kan det vara väldigt svårt att bli beviljat ett privatlån, speciellt från en större aktör som en bank eller mer välkända långivare. För dessa typer av lån finns det nästan alltid krav att du har en inkomst. 

Du kan däremot ha en större chans att få ett privatlån accepterat om du lånar tillsammans med en personlig borgen eller en medlåntagare. Då kommer det finnas en mindre risk för långivaren eftersom någon annan också är ansvarig för ditt lån. 

Ett privatlån är också för det mesta bättre om du står utan inkomst, eftersom räntan är mindre och du kan för det mesta själv välja hur snabbt du vill betala av lånet på.  

Lån med direkt utbetalning

Att vara i ett behov av pengar är ingen enkel situation att vara i, speciellt inte om du inte har någon form av inkomst just nu. Men det finns lån som du kan ta där du kan få en direkt utbetalning. Ett lån med direkt utbetalning är för det mesta ett snabblån, och detta är ett lån som du kan ta enkelt genom att göra en ansökan online och med ditt Bank ID. Får du lånet som du ansöker om beviljat kan också utbetalningen ske rätt snabbt, ofta redan samma dag du ansökte om lånet. 

Vanliga frågor om att låna utan inkomst

Vad för lån kan jag bli accepterad för om jag inte har en inkomst?

Det finns olika lån som du kan bli godkänd för, men det vanligaste lånet att bli godkänd för om du vill låna pengar utan inkomst är ett snabblån. Många gånger kollar en långivare på din deklaration från det förra året, vilket betyder att om du hade en inkomst då kan du bli godkänt ett lån. Det går även att få ett privatlån beviljat, men det krävs ofta att du lånar tillsammans med en medsökande eller en personlig borgen. 

Vad finns det för krav på avbetalningen? 

Avbetalningen på lånet beror på vad för krav som lånet kommer med. För vissa lån finns det möjligheten att sätta en avbetalningsperiod själv, medan ibland finns det redan en fast period på hur snabbt du måste betala av det. 

Kan jag låna med betalningsanmärkningar och en låg inkomst?

Ja, det är möjligt, men chansen är att räntan kommer att vara högre, eftersom det finns en större risk för långivaren. Att låna med en personlig borgen eller medlåntagare kan hjälpa dig att få ditt lån beviljat. 

Hur hittar jag den bästa räntan för mitt lån?

Ta hjälp av en låneförmedlare för att jämföra mellan de lån som du kan bli accepterad för och välj sedan det lån med lägsta räntan, och de bästa villkoren. 

Relaterade

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: