Låna pengar med låg inkomst

Behöver du låna pengar med låg inkomst?

Har du en låg inkomst finns det fortfarande långivare som är villiga att låna ut pengar till dig. En låg inkomst kan bero på många anledningar, som att du är en student och enbart får CSN eller att du enbart arbetar deltid. Om du är i behov av att låna pengar med lån inkomst finns det fortfarande långivare du kan vända dig till.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några ställen du kan låna pengar med låg inkomst inkluderar:

  • Ferratum – Bästa långivare för att låna pengar med låg inkomst
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Snabblån för att låna pengar med låg inkomst

För dig som har låg inkomst är det ett snabblån som är det bästa alternativet, speciellt om du ansöker om lånet själv. Att ansöka om ett snabblån gör du helt online och för det mesta använder sig inte dessa långivare av UC för att göra en kreditkontroll, vilket betyder att din kreditvärdighet inte kommer att bli påverkad på ett negativt sätt. 

När du ansöker om ett snabblån är allt som krävs ditt BankID, och att du fyller in några personliga uppgifter. En kreditkontroll kommer att ske och sedan kommer du att få svar om du har fått lånet beviljat eller om du har fått det avslaget. 

Får du det avslaget kommer det som sagt inte att ge en negativ påverkan eftersom ansökan inte skedde via UC, och du kan ansöka om ett annat snabblån.

För ett snabblån finns det generella krav som:

  • Du är minst 18 år gammal
  • Inte har aktiva skulder just nu hos Kronofogden
  • Att du har någon form av inkomst 

Det går att hitta alla krav antingen genom en kreditförmedlare eller genom att kolla på hemsidan för långivaren för att se vilka krav som gäller. 

Kreditförmedlare hjälper dig att hitta det bästa lånet för dig 

Du kan använda dig av en kreditförmedlare för att hitta det lån som har en låg ränta, men även som har bra villkor för dig. Det är en tjänst som dessutom för det mesta är gratis, och du kan få upp ett flertal lån med villkor som gäller för dig med bara en sökning. Du kan då se vad för lån du kan bli erbjuden, till vilken kostnad, villkor och ränta. 

En kreditförmedlare arbetar tillsammans med långivare och även tillsammans med UC. Om det sker en kontroll via UC sker det enbart en gång när du använder dig av en kreditförmedlare, vilket är en stor fördel för dig. 

Låna pengar med låg inkomst som student

Att vara en student är inte enkelt, och det kan finnas tillfällen då du måste låna pengar för att få det att gå runt. CSN lånet ligger inte på mycket pengar, och det kan vara svårt att jobba samtidigt som du studerar. Därför finns det idag snabblån som du kan ta även om du enbart har en inkomst från CSN. Acceptera dock inte ett lån om du inte vet med säkerhet att du kommer att kunna betala tillbaka lånet, eftersom detta kommer att leda till en sämre kreditvärdighet. Det kan i värsta fall också leda till att du får betalningsanmärkningar som sedan kan påverka dina lånchanser väldigt negativt. 

Låna till bolån trots låg inkomst

Om du vill köpa en bostad är det ett bolån som du måste ansöka om, men för att få ett bolån godkänt måste du minst ha en kontantinsats som är på 15 % av kostnaden för bostaden. Idag i Sverige går det enbart att låna 85 % av kostnaden för ett bolån och du måste själv betala resterande av värdet av bostaden. 

Att bli beviljad ett bolån går även om du har en låg inkomst, speciellt om du lånar tillsammans med någon annan. Det är viktigt att tänka på att ett bolån alltid är baserat på din ekonomi, vilket betyder att om du har en låg inkomst och ansöker om lånet själv är chansen att du får ett mindre lån godkänt. 

För banken är det viktigt att du har råd med det amorteringskrav som finns, och kan du bevisa att du kan det även med en låg inkomst går det att få ett bolån beviljat. 

Låna tillsammans med en medlåntagare eller personlig borgen 

Att låna pengar med låg inkomst är enklare om du ansöker om lånet med en medlåntagare. När du ansöker tillsammans med en medlåntagare ger detta din långivare en säkerhet att lånet kommer att betalas tillbaka, eftersom det då är två personer som är lika ansvariga för lånet. Långivaren kommer då inte enbart att kolla på din ekonomi och kreditvärdighet, utan även den du ansöker om lånet tillsammans med. 

Det går även att låna tillsammans med en personlig borgen, vilket fungerar på liknande sätt som att låna med en medlåntagare, då en personlig borgen också har ett ansvar för lånet. Dock har en personlig borgen aldrig ett ansvar från lånet från låntagaren inte längre kan betala tillbaka lånet. Det är då den personliga borgen måste betala tillbaka lånet, men det går att kräva tillbaka pengarna om detta sker. 

Vanliga frågor om att låna med låg inkomst

Vilka lån är enklast att bli accepterad för om jag vill låna pengar med låg inkomst?

Om du ansöker om ett lån själv är det ett snabblån som är enklast att låna pengar med låg inkomst, eftersom dessa långivare inte kommer med mindre krav på låntagare. Det går däremot att ansöka om andra former av lån för att låna pengar med låg inkomst, och fortfarande få det beviljat. 

Går det att ansöka om att låna pengar med låg inkomst utan UC?

Ja, det är fullt möjligt att låna pengar utan att en kreditkontroll via UC sker, utan att det istället är ett annat bolag som används. Ett vanligt missförstånd är att om du lånar pengar utan UC sker ingen kreditkontroll alls, men detta stämmer inte. En kreditkontroll måste alltid ske enligt svensk lag, men idag är det inte ett krav på att det sker via UC. 

Vad är räntan för att låna pengar med låg inkomst?

Räntan beror på många faktorer, som om vad för lån det handlar om, vad det finns för risk med dig som låntagare, om du sedan tidigare har betalningsanmärkningar och om det är lån med eller utan säkerhet. 

Relaterade

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: