Internetlån – Låna pengar via internet

Letar du efter ett internetlån?

Att låna pengar på internet är idag enklare än det någonsin har varit. Det är lån som du kan låna helt online, och du slipper att fylla i några dokument och skicka iväg de med posten. Ett internetlån är perfekt för dig som helst inte vill vänta på att veta om du har blivit godkänd ditt lån eller inte. I vår guide kommer vi att förklara mer om vad ett internetlån är och hur du hittar det bästa internetlånet.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några populära internet lån inkluderar:

  • Ferratum – Bästa internetlån
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Olika sorters internetlån

Idag finns det många olika sorters av internetlån som du kan välja mellan. Faktiskt de flesta sorters av lån från lån med säkerhet, privatlån och SMS-lån är alla former av internetlån eftersom du ansöker om dessa online. Eftersom allt sker online går det också allt snabbare att bli accepterad för ett lån än om du ansöker direkt via en fysisk bank. Många långivare och kreditförmedlare låter dig också ansöka om ett lån med ditt Bank ID. 

Du får även svar snabbt om du har blivit accepterad lånet eller inte. Ibland kan du få svar bara inom några minuter på om du har blivit godkänd eller inte. För det mesta behöver du inte vänta mer än 24 timmar för att veta om du har blivit godkänd eller inte på ditt lån. 

Jämför olika långivare för ett internetlån

Att jämföra mellan olika lån kan hjälpa dig att spara mycket pengar i ränta. Det finns många internetlån och långivare som du kan vända dig till när du är ute efter ett internetlån för olika anledningar. Att vara väl medveten om vad räntan är och vad för villkor det är betyder att du kan spara på pengar i längden. Välj alltid ett internetlån med en bra ränta, och bra villkor så du har råd med avbetalningarna av lånet. 

Ett sätt att jämföra mellan olika långivare är att du använder dig av en kreditförmedlare. Då får du hjälp att jämföra mellan ett flertal lån samtidigt. Om kreditförmedlaren använder sig av UC har de ofta ett samarbete tillsammans med UC där du enbart får en kontroll en gång, vilket gör att du inte får ett negativt kreditvärde hos UC. Ett negativt kreditvärde kan stoppa dig i framtiden från att söka andra lån som privatlån, och lån med säkerhet.  

Låna pengar smidigt med ett internetlån

Att låna pengar ska inte vara komplicerat, speciellt inte om du har behovet att få pengar snabbt. Med ett internetlån kan det inte vara enklare att låna pengar, oavsett anledningen till att du är i behov av pengarna. Du ansöker om lånet enkelt online och ofta sker det i samband med ditt Bank ID. Med ett internetlån får du snabbt ett svar på om du har blivit godkänd för lånet eller inte. Blir du accepterad för lånet måste du bara godkänna din offert för att pengarna ska komma till ditt konto. 

Det finns olika sätt som du kan låna på, du kan antingen ansöka om lånet direkt via långivaren på deras hemsida eller att använda dig av en låneförmedlare. En låneförmedlare är ett bra alternativ för dig som vill jämföra mellan olika lån. Du kommer då att få flera offerts från flera olika banker och långivare, och du kan jämföra mellan vilken ränta de erbjuder dig. 

Internetlån med en bra ränta 

Räntan är självklart den som är viktigast när det kommer till att acceptera ett lån, eftersom det är räntan som bestämmer hur mycket av lånet som du kommer att betala tillbaka. Acceptera därför inte blint ett lån utan att ha tänkt igenom det ordentligt. Det är enkelt att enbart se pengarna som kommer att trilla in på ditt konto, men det är viktigt att komma ihåg att du också måste betala tillbaka lånet med räntan. 

Räntan är ofta baserad på vilken risk det är för långivaren att låna ut till dig. Har du sedan tidigare betalningsanmärkningar finns det en stor chans att räntan kommer att vara högre. 

Om du vill försöka få ner räntan finns det olika saker du kan göra, som att ansöka tillsammans med en medlåntagare eller med en personlig borgen. Då har långivaren en extra garanti att du kommer kunna betala tillbaka ditt lån. 

Fördelar med att låna pengar online

Att ansöka om ett internetlån kommer med många fördelar, för det första kan du göra en låneansökan precis vart du vill. Du kan låna via mobilen, surfplattan eller datorn och du gör det enkelt tillsammans med ditt Bank ID. 

Att låna online är ofta mycket bättre än att fysiskt gå till banken för att ansöka om ett lån. För det första går det snabbare, och du slipper resan och väntan på banken för att diskutera lånet. Det finns dessutom ännu fler alternativ av långivare online och du har större möjligheter att hitta ett bra lån utifrån dina omständigheter. Lån som du ansöker om hos banken kan ibland ta flera dagar för att du ska få det accepterat.

Vanliga frågor om internetlån

Vad för internetlån finns det?

Ett internetlån är ett lån som du kan ansöka om online så det finns många olika lån. Du kan ansöka om allt från ett personligt lån utan säkerhet, ett SMS-lån, ett akutlån eller ett lån med säkerhet. Det kommer hela tiden ut nya lån och långivaren på marknaden dessutom.

Vem kan ansöka om ett internetlån?

Alla långivare har olika krav när det kommer till att ansöka om ett lån, men generella krav är att du är minst 18 år gammal, inte har aktiva betalningsanmärkningar och att du har en god ekonomi.

Går det att få ett internetlån trots betalningsanmärkningar?

Ja, det finns internetlån som du kan få beviljad även om du har betalningsanmärkningar. Det kan finnas kravet att du nu måste ha en god ekonomi. Har du aktiva betalningsanmärkningar kan du fortfarande bli beviljat ett lån om du kan visa att du har en återbetalningsplan och följer denna.

Vad är räntan för ett internetlån?

Alla lån kommer med olika räntor och dessa varieras från person till person. Ett SMS-lån brukar också ha en högre ränta än andra former av lån, och dessutom en kortare avbetalningsperiod.

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: