Bästa Företagslånet 2023

Letar du efter det bästa företagslånet?

För dig som söker efter ett företagslån är det viktigt att hitta ett med bra villkor. Ett företagslån är för dig som har ett företag, eller vill starta ett företag och du behöver extra kapital. Lånet kan se annorlunda ut från långivare till långivare och beroende på vad ägaren för företaget har för förutsättningar. Ett företagslån kan användas på olika sätt, och det kan vara avgörande för ett mindre företag att bli beviljad ett lån i början av deras verksamhet. För stora belopp ställs det ofta höga krav på företaget, medan mindre belopp kan lånas med både betalningsanmärkningar och utan säkerhet.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Företagslån
Belopp:
Villkor:
Sortera efter:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat ett matchande lån för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa mer resultat

Översikt av de bästa företagslånen

De bästa företagslånen inkluderar:

 • Fakturino – Bästa företagslånet
 • Qred – Utan startavgift
 • Approva – Hög beviljandegrad
 • Lendo Företagslån
 • Creddo
 • Froda
 • Capcito
 • Kompar
 • Krea Företagslån
 • OPR Företagslån

Vad är ett företagslån?

Ett företagslån är för dig som behöver kapital till ditt företag och som har ditt bolag registrerat. Med ett företagslån kan du utan att minska ditt aktieinnehav öka ditt bolags likviditet. Det är av ytterst vikt dock att välja det bästa lånet med de bästa villkoren. Ett företagslån är också för dig som har en affärsidé, men inte har kapitalet själv för att ta detta vidare. 

Företagslån ser olika ut, och det kan handla om summor upp till flera miljoner, till mindre summor. Räntan ser också olika ut från lån till lån, beroende på vad du är ute efter och du tecknar det hos en bank eller ett finansbolag. 

Det finns olika sorters av företagslån som du kan ta – företagslån utan säkerhet, men även företagslån med säkerhet. Ett företagslån kan användas för en mängd olika saker som att betala löner för anställda, för att betala hyran för kontor eller kanske köpa in mjukvaror. 

Bästa räntan för ett företagslån 

Innan du accepterar ett företagslån är det viktigt att du vet vad räntan är och hur lång tid återbetalningen av lånet kommer att ta. Det måste vara ett lån som är förmånligt för ditt företag och dess tillgångar. Ett företagslån är aldrig gratis, även om det kommer med en ränta som ligger på 0 % ränta så tillkommer det fortfarande avgifter som är inkluderade i din månadskostnad. Det bästa sättet att hitta den bästa räntan är att jämföra mellan olika företagslån. 

Företagslån med säkerhet 

Ett företagslån med säkerhet är där dina tillgångar används som säkerhet för banken eller långivaren. Det kan handla om egendom eller utrustning som används som säkerhet när du tar lånet, och det kan även vara personliga tillgångar som bostad som används som säkerhet. Om du tar ut ett företagslån hos ett factoringbolag så är det dina kundfakturor som är säkerheten. 

Företagslån utan säkerhet

Ett företagslån utan säkerhet kallas för det mesta ett investeringslån, och denna form av lån är vanligast för nya företag som behöver kapital för att få igång deras verksamhet. Ett företagslån utan säkerhet fungerar som ett privatlån – där långivaren eller banken inte kan kräva något tillbaka och pantsätta det. 

Denna form av företagslån är ofta för mindre summor, men hur mycket du blir beviljad beror på olika faktorer som vad för ekonomi ägaren har, hur stort företaget är, dess ålder men även omsättningen. Det kan också krävas att du behöver en borgen för att bli beviljad ett företagslån utan säkerhet. 

Krav för att bli accepterad ett företagslån

Ett företagslån är till för alla bolagsformer som är registrerade i Sverige och du kan ansöka om det antingen via din bank eller andra långivare. Alla långivare och banker har olika krav för att du ska bli beviljad ett lån, men några vanliga krav är:

 • Omsättningskrav – Det är inte alla långivare som kräver detta, men många kräver att det finns någon form av omsättningskrav. Det visar nämligen att företaget tar in pengar så att du kan betala tillbaka lånet.
 • Ålderskrav – Detta handlar om företagets ålder från när det registrerades hos bolagsverket. Ett vanligt ålderskrav är att företaget är mellan 1–2 år, men ju äldre det är desto större chans är det att få ett lån med en låg ränta. 
 • Affärsplan – När du ansöker om ett företagslån är det inte ovanligt att långivaren kräver en affärsplan för ditt företag. 
 • Borgensåtagande – Det finns ofta krav på en personlig borgen som tar över lånet ifall företaget har svårigheter att betala tillbaka företagslånet.

Det går att bli beviljat ett företagslån även om du inte uppfyller dessa krav, däremot finns det chansen att detta lån kommer med en högre ränta. 

Jämför Företagslån mellan olika långivare 

För att hitta det billigaste lånet är det viktigt att du jämför mellan olika banker och långivare. Oavsett anledningen till ditt företagslån är det viktigt att du hittar ett lån med bra villkor och en förmånlig ränta. Du bör sträva efter att få en så låg ränta som möjligt. Du måste kunna hantera betalningarna varje månad, så välj inte det första bästa företagslånet utan kolla runt efter ett lån som passar dig. 

Det finns idag många banker och långivare att välja med på marknaden, och det kan kännas svårt att hitta rätt. Vi hoppas att vår guide hjälper dig att välja det bästa företagslånet för dig och dina behov.

Vanliga Frågor Om Företagslån 

Vill du veta mer om företagslån? Läs då mer här i vår FAQ. 

Går det att få ett företagslån med betalningsanmärkningar?

Det finns företagslån som du kan bli godkänd för trots att du har betalningsanmärkningar. Har du däremot en stor skuld hos Kronofogden eller flera betalningsanmärkningar kan det vara svårare att få ett företagslån med en bra ränta. Då kan den bästa lösningen vara att ansöka med en annan part, eller ansöka med en borgesman. 

Finns det företagslån utan säkerhet?

Ja, det finns privatlån som du kan låna utan säkerhet. Ofta är dessa lån mindre lånebelopp än företagslån med säkerhet. Det är företagets återbetalningsförmåga som är säkerheten för banken eller långivaren. 

Hur snabbt kan ett företagslån betalas ut?

Efter att du har skickat in ansökan av ditt företagslån måste långivaren godkänna den. Om du blir godkänd kommer du att motta en offert som du måste tacka ja till, och signera så att det kan betalas ut. Det brukar då ta runt 24 timmar för att du ska få ut dina pengar, men detta kan variera från långivare till långivare. 

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: