Låna pengar med BankID

Behöver du låna pengar med BankID?

Att låna pengar har aldrig varit enklare än det är idag än när du ansöker om att låna pengar med BankID. Nu krävs det inte att du väntar hos banken, eller att du måste fylla i blanketter som du sedan måste skicka med posten. Du behöver heller för det mesta inte vänta flera dagar på att få svar om du har fått ditt lån beviljat, utan det sker nästan direkt. Ett BankID gör det enklare för dig att ansöka om lån och i vår guide kan du läsa mer om att låna pengar med BankID.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför privatlån
Belopp:
Villkor:
 • Filter för:
 • Förmedlare
 • Inga Avgifter
 • Kräver ej arbete
 • Betalningsanmärkning OK
 • Långivare
 • Direkt Utbetalning
 • Mobilvänlig
 • Utan UC
 • Långivare
Vi har hittat matchningar för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några långivare att låna pengar med BankID inkluderar:

 • Svea Ekonomi – Bästa långivaren för att låna pengar med BankID
 • Bank Norwegian – Direkt utbetalning
 • Santander Consumer
 • Komplett bank
 • Sevenday

Låna pengar med BankID online 

Idag är det inte svårt att ansöka om ett lån, utan du kan göra det direkt via din telefon när du sitter på bussen eller via datorn där hemma. De flesta lån sker idag helt online och de flesta långivare föredrar om du använder dig av ditt Bank ID när du gör din ansökan. 

För att ansöka om ett lån måste du först hitta det bästa lånet efter dina omständigheter och behov, det kan du göra tillsammans med en kreditförmedlare. Kolla igenom kraven som lånet kommer med och att du uppfyller detta. 

För att låna pengar med Bank ID behöver du ha ditt mobila Bank ID tillgängligt och du kan signera din ansökan och skicka iväg den. När du lånar pengar med BankID får du för det mesta svar inom några minuter om du har blivit godkänd eller inte för ditt lån. 

Enkelt att låna pengar med BankID

När du ansöker om ett lån behöver långivaren veta din identitet för att göra en kreditkontroll. En kreditkontroll måste alltid ske oavsett vad det är för lån du ansöker om enligt svensk lag, och ett BankID gör det enklare för långivaren att verifiera dig. 

Innan BankID fanns det ofta krav på att du var tvungen att ladda upp bild på ditt pass eller körkort för att verifiera dig. Om du ansöker om ett lån utan ditt BankID är detta fortfarande ett krav att du måste göra detta, vilket enbart kommer att ta längre tid för dig. 

Du kan göra det enklare för dig själv genom att låna pengar med BankID, och det kan också göra att du får ett snabbare besked om du har blivit godkänd för ditt lån eller inte. 

Direkt utbetalning av lån med BankID

Är du i ett behov att få en direkt utbetalning är ditt bästa alternativ att ansöka om ett snabblån. Ett snabblån krävs det inte en komplicerad ansökan, utan ofta fyller du bara i några personliga detaljer och sen använder du ditt BankID. Du får ofta svar direkt om du har blivit godkänd för lånet, och är du godkänd måste du bara acceptera dina villkor och räntan som du lånet har. När du har godkänt detta kan pengarna nå ditt konto snabbt, och för det mesta får du det utbetalt samma dag som du ansökte om lånet. 

Fördelar med att låna pengar med BankID

Det finns många fördelar att låna pengar med BankID. För det första är det en säker och trygg tjänst att använda dig av, och den har inga risker. Idag finns det mycket risker med bedrägeri, men ditt BankID är en säker tjänst som fungerar tillsammans med din bank. Att låna pengar med BankID går även för det mesta väldigt snabbt, vilket är en stor fördel för dig som behöver få ditt lån utbetalt snabbt. 

Låna ett snabblån med ditt Bank ID 

Det kan finnas tillfällen då du har ett behov av att få pengar på ditt konto snabbt, till exempel om bilen har gått i sönder och du måste betala det akut. Då är det ett snabblån du borde ansöka om eftersom du kan få en utbetalning direkt, och för det mesta gäller detta både på helger och kvällar också. 

När du gör en ansökan om ett snabblån måste du använda dig av ditt Bank ID för att du ska kunna få en snabb bestämmelse för om du är godkänd för lånet eller inte. Det går klart att låna pengar utan att du använder dig av ditt BankID, men det är mer komplicerat och det tar längre tid.

Efter att du har verifierat dig med ditt Bank ID för att låna pengar får du ofta ett beslut direkt om lånet är beviljat eller inte. 

Låna pengar med BankID för privatlån

Du kan även göra en ansökan om ett privatlån tillsammans med ditt Bank ID. Precis som med ditt snabblån kan det gå snabb att göra ansökan om du verifierar din identitet med ditt Bank ID. Hur snabbt du får svar på din ansökan beror på om långivaren gör en kontroll hos UC eller en annan kreditförmedlare, däremot får du för det mesta svar inom 24 timmar på din ansökan. 

Vanliga frågor om att låna pengar med bankID

Kostar det att få ett BankID?

Nej, det kostar inget att få ett BankID, utan du ansöker om denna tjänsten tillsammans med din bank och sedan laddar du ner en app på din telefon. Har du något problem med ditt Bank ID är det din bank som du borde ta kontant med. 

Vad finns det på ränta för att låna pengar med BankID?

Räntan beror både på vad det är för lån som du ansöker om, ett snabblån kommer ofta med en högre ränta än ett privatlån. Men även vad du har kreditvärdighet, tidigare betalningsanmärkningar och om du har en ordnad ekonomi. Allt detta spelar en stor roll om vad för ränta som långivaren kommer att erbjuda dig för ditt lån. 

Vilka lån kan du ansöka om med ditt Bank ID?

Idag kan du låna pengar med BankID på de flesta former av lån som du kan ansöka om online. Du använder bara ditt Bank ID för att verifiera dina detaljer vilket gör det mycket smidigare att ansöka om ett lån online idag. 

Går det att låna pengar med BankID utan UC?

Ja, det är möjligt att låna pengar med BankID utan UC både för snabblån och även vissa privatlån. Snabblån använder sig för det mesta inte av UC när de gör en kreditkontroll utan andra bolag vilket gör att din kreditvärdighet inte blir påverkad när du ansöker om snabblån. 

Relaterade

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: