Låna pengar utan UC – Lån Utan Kreditupplysning via UC

Går det att låna pengar utan UC koll?

Idag finns det många långivare som erbjuder dig möjligheten att låna pengar utan UC och därmed inte påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Att låna pengar utan UC gäller för det mesta för snabblån, men det finns även privatlån och lån med säkerhet som låter dig låna pengar utan UC. Läs mer om hur detta fungerar i vår guide.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några långivare att låna pengar utan UC från inkluderar:

  • Ferratum – Bästa långivaren för att låna pengar utan UC
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Vad är UC?

UC står för Upplysningscentralen och det är ett företag som gör kreditkontroller på både privatpersoner och även företag. En kreditkontroll betyder att långivaren får information om din ekonomiska situation, anställning, om du har några betalningsanmärkningar, tillgångar och liknande. UC hade under många år monopol på att göra kreditupplysningar, men det finns idag andra kreditföretag som kan göra kreditupplysningar. 

Hitta lån för att låna pengar utan UC

Att ha en bra kreditvärdighet är viktigt, och att ha en dålig kreditvärdighet kan påverka chanser i framtiden att få lån beviljade. Räntan blir också påverkad på ett negativt sätt om du har ett dåligt kreditvärde, då långivare sätter en högre ränta eftersom det finns en större risk att låna ut pengar till dig. Idag är det enklare än någonsin att hitta en långivare som inte använder sig av UC när du ansöker om ett lån. 

Låna pengar utan UC smidigt 

De flesta lån som erbjuder lån utan UC är snabblån, vilket betyder att det är smidigt lån att ansöka om. Ett snabblån ansöker du med mobilen eller datorn, och du gör det med ditt mobila Bank ID. Du får ofta svar direkt om du fått lånet beviljat och du kan få en utbetalning samma dag. Om du inte blir beviljad lånet kommer detta heller inte att påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt eftersom kreditkontrollen inte har skett med UC.

Låna pengar utan UC med betalningsanmärkningar

Det finns idag ett flertal val av långivare som erbjuder dig att låna pengar utan UC accepterar dig som tidigare har eller just nu har betalningsanmärkningar. Ofta kommer dessa lån med mindre krav, eftersom räntan på lånet är högre och det är en kortare avbetalningsperiod på lånet. Kravet för att låna pengar utan UC med betalningsanmärkningar är ofta att du nu måste ha en form av inkomst, men även en ordnad ekonomi för att få ditt lån beviljat. 

Smidigt att ansöka om lån för att låna pengar utan UC 

Fördelar att låna utan UC

En stor fördel att låna pengar utan UC är att det inte påverkar din kreditvärdighet alls. Det betyder att om du är ute efter ett mindre lån, som ett snabblån, så kommer detta inte att påverka dina framtida chanser för större lån med långivare som använder sig av UC för att göra kreditkontrollen. 

Alla kreditsökningar som sker via UC sparas och andra långivare kan se vad för lån som du har ansökt om. Det betyder att om du under en kort tid har ansökt om flera olika lån kommer detta att påverka dina chanser att få lånet accepterat negativt. Långivaren vet inte vilket lån som du har accepterat, och det gör även att du verkar oansvarig med ditt lånande. Det kan göra att en långivare inte accepterar din ansökan, men om du blir accepterad kan det vara med en sämre ränta. 

En annan fördel att låna pengar utan UC är att det för det mesta går snabbare att få din ansökan godkänd eller avslagen. Ett lån utan UC blir för det mesta beviljat eller avslaget inom bara några sekunder efter att du har gjort din ansökan. 

Lån med säkerhet utan UC 

För lån med säkerhet använder de sig för det mesta av UC när de gör en kreditkontroll, men det finns självklart undantag. Banker använder sig alltid av UC när de gör en kreditupplysning. När du ska ansöka om ett lån borde det finnas information om vart de gör deras kreditkontroll, och om de gör denna via UC. 

Lån utan säkerhet utan UC

Det är för det mesta lån utan säkerhet som erbjuder lån utan UC, och speciellt långivare som erbjuder högkostnad krediter. De vanligaste former av lån som har högkostnad krediter är ett snabblån där det finns en kort amorteringstid och även har högre räntor. Dessa företag använder sig för det mesta av Bisnode eller Creditsafe när de gör en kreditkontroll.

För privatlån är det däremot ett större antal långivare som använder sig av UC för deras kreditkontroll, speciellt om det handlar om en större summa pengar. Däremot går det att göra en ansökan om ett flertal lån utan och enbart få en ansökan på UC, vilket du kan göra genom en kreditförmedlare

En kreditförmedlare har ofta ett samarbete tillsammans med UC, vilket betyder att enbart en ansökan kommer att ske. Du kan jämföra mellan olika lån utan att detta påverkar din kreditvärdighet på ett negativt sätt.

Vanliga frågor om att låna pengar utan UC

Fungerar alla lån att ansöka om utan UC? 

Nej, många långivare idag använder sig av UC för att göra en kreditkontroll. Om du vill låna pengar utan UC är det för det mesta snabblån som erbjuder lån utan UC. 

Hur fungerar det att låna pengar utan UC?

Att låna pengar utan UC innebär att det inte gör en kreditupplysning från UC. Istället använder sig av andra kreditkontroller. Det är vanligt att dessa långivare istället använder sig av kreditupplysningar från företag som Bisnode eller Creditsafe.

Kan man låna pengar helt utan en kreditkontroll? 

När du gör en låneansökan kommer alltid en kreditkontroll att ske, ett vanligt misstag är att låna utan pengar innebär att det inte kommer att ske någon kreditkontroll, men detta stämmer inte. Enligt svensk lag måste alla långivare göra en kreditkontroll på en låneansökan, allt det betyder är att kreditkontrollen sker med andra företag istället för UC. 

Varför är det viktigt att ha en bra kreditvärdighet?

Din kreditvärdighet är viktigt eftersom det påverkar dina framtida chanser att bli beviljade lån som bolån, billån och liknande lån. Inte enbart kan det påverka dina chanser att få lånet beviljat, men också påverka din ränta på ett negativt sätt. Det betyder att du kommer att betala mer tillbaka på lånet med tiden med en högre ränta. 

Relaterade

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: