Telefonlån – Låna pengar med telefonen

Behöver du ett telefonlån?

Ett telefonlån är ett lån som du kan ansöka på direkt via mobilen, och ofta får du svar snabbt om du har blivit godkänd eller inte. Att kunna ansöka om lån via telefonen är något som är viktigt för många. Det är mycket smidigare än att ansöka om ett lån via posten, eller att behöva gå in till banken i person för att ansöka om lånet. Ett telefonlån är också ofta utan UC, vilket är en fördel för dig som vill behålla din kreditvärdighet. Vi har sammanställt en guide för att göra det enklare för dig att ansöka om ett lån.

Sidan kan innehålla annonser
Jämför Snabblån
Belopp:
Avbetalningsperiod:
Vi har hittat matchande lån för dig
Vi har hittat en matchning för dig
Det finns inga träffar. Sök igen
Visa fler resultat

Några populära telefonlån inkluderar:

  • Ferratum – Bästa telefonlån
  • SMSPengar – Hög beviljandegrad
  • Flexlimit – Direkt utbetalning
  • Mobillån
  • Monetti
  • Slantar
  • Klicklån

Låna pengar via din mobil 

Ett telefonlån kan inte vara enklare, du ansöker via din telefon via hemsidan hos långivaren. Det finns också möjligheten att du kan använda dig av en kreditförmedlare för att få upp ett flertal olika telefonlån som du kan välja mellan. Ett telefonlån fungerar som ett Smslån och kallas även ett onlinelån. Du gör det helt enkelt via mobilen. 

Det finns lika olika sätt du kan låna pengar via telefonen. Du kan välja att göra en ansökan direkt på långivarens hemsida, ett SMS-lån eller att ringa långivaren för att ansöka om lånet. Efter att du har gjort ansökan får du för det mesta ett svar snabbt, och blir du godkänd kan du få pengarna på ditt konto samma dag. 

Telefonlån utan UC

Om du gör en ansökan för ett privatlån kommer de nästan alltid använda sig av UC för att göra en kontroll. Däremot för ett telefonlån är det vanligare att de använder sig av en annan form av kreditkoll. UC sparar alla kreditupplysningar och att ha för många ansökningar via UC är inget som är positivt. Det ger ett negativt intryck för långivaren, speciellt om du har många ansökningar på en kort tid. Då kan dina framtida chanser att få ett lån minska och det kan även göra att du kommer att bli erbjuden en högre ränta på ditt lån. 

Istället använder långivare som erbjuder telefonlån andra kreditkontroller som Bisnode, vilket gör att du på ett sätt lånar pengarna anonymt så att du i framtiden har en större chans att få lån godkända.

Telefonlån med direktutbetalning 

Om du är i behov av pengar som ger en utbetalning snabbt är ett telefonlån ett alternativ, som ibland kan ge dig en utbetalning samma dag som du ansöker om lånet. När du ansöker om ett telefonlån gör du detta tillsammans med ditt Bank ID. På så sätt slipper du att skriva in många av dina detaljer själv. Efter att du har skickat in din ansökan får du ofta svar inom några minuter. Är du godkänd måste du bara läsa igenom de krav som lånet kommer med och sedan acceptera din offert. Pengarna kan sedan nå ditt konto samma dag, tack vara ditt Bank ID och tjänsten Trustly. 

Jämför mellan olika telefonlån

Att jämföra mellan olika telefonlån är alltid viktigt för att du ska hitta lånet som inte enbart har den bästa räntan, men som även har bra villkor. När du jämför mellan lån är det inte enbart bra att kolla vad räntan faktiskt är, men hur mycket lånet kommer att kosta dig. Är det en kort återbetalning på lånet kommer lånet inte kosta dig lika mycket som om det är en lång återbetalning. 

Du behöver inte jämföra mellan olika lån själv, utan du kan ta dig hjälp av en kreditförmedlare för att hitta lån vars krav du uppfyller. Du fyller då i dina detaljer som vanligt, men sedan gör kreditförmedlaren en sökning på vilka telefonlån du kan bli accepterad för och vad du kan bli beviljad för ränta. Du kan då själv enkelt jämföra alla telefonlån och sedan välja det lån som är bäst passande för dig och dina omständigheter. 

Att jämföra själv kan vara väldigt svårt, om inte omöjligt. Speciellt eftersom räntan för ditt lån för det mesta är anpassat efter dig personligen. Det betyder att du måste ansöka om varje lån för att få den personliga räntan och villkoren. 

Telefonlån utan fast tjänst

Om du inte har en fast anställning finns det fortfarande chans att du kan få ett telefonlån beviljat, då inte alla långivare kräver att du har en fast anställning. En långivare kollar på att du har någon form av inkomst för att du ska kunna betala tillbaka lånet. Så har du en timanställning, är pensionär eller student finns det fortfarande en möjlighet att du kan bli beviljad ett telefonlån.

Få ett lån godkänt trots betalningsanmärkningar

Att ha betalningsanmärkningar kan göra det svårt att få ett lån beviljat, speciellt om du vill ansöka om ett lån via banken. Telefonlån har däremot ofta lite mindre krav när det kommer till dig som vill låna pengar. Anledningen till detta är att ett telefonlån för det mesta handlar om en mindre summa pengar, men också att räntan är högre på dessa lån jämfört med lån du ansöker om på banken. Det är därför möjligt för dig med tidigare betalningsanmärkningar att bli beviljad ett telefonlån, men lånet kan komma med en högre ränta. 

Vanliga frågor om telefonlån

Vad är kraven för att ansöka om ett telefonlån?

Kolla på hemsidan för den långivare som du vill ansöka om ett lån av, och kolla vad för krav de ställer för dig som vill ansöka om ett lån. Det är vanligt att kravet är att du har ett bra kreditvärde och att du har en deklarerad inkomst.

Kan man ansöka om ett telefonlån utan kreditupplysningar?

Nej, enligt svensk lag måste alla långivare göra en kreditupplysning. Det betyder däremot inte att de använder sig av UC, utan det finns andra kreditupplysningsföretag de kan använda sig av.

Vad är fördelarna med ett telefonlån?

En stor fördel är att du kan få en utbetalning snabbt, med pengarna på ditt konto samma dag som du gjorde din ansökan. 

Hur lång tid är återbetalningen för lånet?

Det finns telefonlån där du själv kan välja den återbetalningstid som lånet har, däremot är det vanligt att ett telefonlån har en fast avbetalningsperiod. Denna ligger ofta på runt 30 dagar.

Relaterade lån

marcus andersson
Skribent:

Marcus är huvudskribent här på rikt och han har ett stort intresse för finans och ekonomi. Marcus är en passionerad följare av ekonominyheter och håller sig alltid uppdaterad om det senaste inom finansvärlden.

Senast uppdaterad: